На Харківщині запрацював Єдиний координаційний гуманітарний центр

На Харківщині запрацював Єдиний координаційний гуманітарний центр

Укрінформ
У Харківській області запрацював Єдиний координаційний гуманітарний центр, який покликаний покращити взаємодію місцевої влади з волонтерськими організаціями.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі.

Координаційний центр покликаний покращити взаємодію місцевої влади з волонтерськими організаціями в питаннях евакуації населення та наданні гуманітарної допомоги на звільнених територіях Харківщини.

Зазначається, що центр видає спеціальні перепустки для здійснення волонтерської діяльності.

Передумовою створення Єдиного координаційного гуманітарного центру стала тісна співпраця благодійних фондів, Харківської обласної військової адміністрації та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В Мінреінтеграції нагадали, що найуспішнішим прикладом такого співробітництва була евакуація населення через Печенізьку дамбу. Тоді вдалося вивезти понад 16 тисяч осіб.

Щоб отримати спеціальну перепустку для здійснення волонтерської діяльності необхідно написати заяву, де зазначити вид гуманітарного процесу та організацію-виконавця.

Читайте також: На Харківщині діятимуть чотири мобільні амбулаторії замість зруйнованих

Також для отримання перепустки можна скористатися інтернет-формою. А надати інформацію щодо діяльності благодійного фонду чи громадської організації можна через онлайн-форму – це допоможе здійснити більш широкий аналіз ресурсу.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що після визволення від російських загарбників територій Харківщини з області евакуювалися понад 10 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-