Примусова мобілізація, розмінування Харківщини та обстріли — зведення ОВА

Примусова мобілізація, розмінування Харківщини та обстріли — зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації минулої доби обстріляли низку областей України із застосуванням різних видів зброї, зокрема в Херсонській області під ворожим вогнем перебували п'ять визволених населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 2 жовтня.

У Запорізькій області сьогодні зранку російські війська вкотре атакували Запоріжжя й найближчі околиці. За попередньою інформацією, ворог поцілив чотирма ракетами С-300. Унаслідок атаки зруйнована промислова інфраструктура, постраждалих немає.

У Сумській області вночі загарбники обстріляли території Зноб-Новгородської громади. Зафіксовані 20 влучань з мінометів і самохідних артилерійських установок. За попередніми даними, наслідків немає.

Учора за день російські війська двічі били по території Середино-Будської громади. Усього зафіксовані вісім влучань зі ствольної артилерії. Втрат і руйнувань немає.

Читайте також: На Сумщині на ворожій міні підірвалось авто «Укртелекому», є загиблий і поранені

У Дніпропетровській області від ворожих атак потерпали два райони — Нікопольський і Криворізький. Нікопольський район росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню «Ураган» і «Град» та з важкої артилерії. У самому Нікополі ворожим вогнем пошкоджені приватні будинки, господарські споруди й лінії електропередач, люди не постраждали. У Червоногригорівській громаді постраждалих серед населення теж немає, масштаби руйнацій уточнюються.

Кривий Ріг російські війська атакували дроном-камікадзе, що вдарив по ліцею в центрі міста, зруйнувавши два поверхи будівлі. Унаслідок ворожого удару спалахнула пожежа, яку станом на цей час уже загасили. Минулося без загиблих і поранених.

У Харківській області протягом минулої доби загарбники продовжили обстрілювати населені пункти, прилеглі до кордону з росією та лінії зіткнення. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Куп'янськ разом із населеними пунктами Куп'янського району, а також Вовчанськ і Гатище Чугуївського району.

Триває розслідування розстрілу цивільної колони в Куп'янському районі 25 вересня. За останніми даними, тоді загинули 24 людини, зокрема 13 дітей і вагітна жінка. Продовжується розмінування Харківської області. За минулу добу піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили 704 вибухонебезпечні предмети.

У Луганській області — визволення міста Лиман. російські війська продовжують зазнавати втрат не лише на полі бою, а й у тилу. Загалом ракетні війська й артилерія України за добу уразили вісім командних пунктів, десять районів зосередження живої сили, озброєння й військової техніки.

За минулу добу по позиціях захисників Луганської області ворог здійснив 14 артилерійських і мінометних обстрілів, один авіаційний та два ракетні удари.

У Донецькій області вночі російські війська били по Бахмуту, Соледару, Курахівці й Очеретинській територіальній громаді. Уночі та зранку ворог здійснив декілька потужних обстрілів Авдіївки.

Зокрема, територію Авдіївської територіальної громади загарбники обстріляли з артилерії та тричі з «Градів» із фугасними й запалювальними бойовими частинами, зафіксоване влучання снарядів по околицях села Опитне.

Артилерійського удару з боку російських військ зазнала сама Авдіївка — відбулося влучання снарядів у районі багатоповерхових будинків і старої частини міста. Інформація щодо пошкоджень, руйнувань і постраждалих встановлюється. По лінії оборони навколо міста загарбники били майже всю ніч, «дуже гаряче» було на напрямку Опитне — Піски.

На ранок активізувалися ворожі обстріли по Промці та Кам'янці. Усього по області за добу троє загиблих і дев'ятеро поранених мирних жителів.

Читайте також: Британська розвідка підтвердила стратегічне значення звільнення Лимана

Миколаївську область, за інформацією повітряного командування «Південь», уночі російські війська атакували сімома дронами-камікадзе Shahed-136, п’ять з яких знищили підрозділи зенітної ракетної Одеської бригади та Херсонської зенітної ракетної бригади повітряного командування «Південь».

Уночі Миколаїв зазнав ворожого обстрілу із зенітно-ракетних систем С-300. Зокрема, влучання зафіксовані біля двох чотирьохповерхових будинків — є пошкодження, в одній з будівель виникла пожежа. Також відбулося влучання біля території лікарні. Усього внаслідок ворожого обстрілу поранення дістали семеро людей, детальна інформація уточнюється.

Уночі внаслідок удару росіян по селу Шевченко Шевченківської громади загинули двоє мирних жителів, частково зруйнований житловий будинок. Лунали також вибухи в селі Калинівка Воскресенської громади, детальна інформація уточнюється.

Сьогодні близько 04:00 удару з боку російських військ зазнали околиці села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

У Херсоні та області ситуація залишається вкрай складною. Тривають бойові дії. Ворог обстріляв п'ять населених пунктів: Високопілля, Миролюбівку, Зарічне, Осокорівку й Нововознесенське. Є руйнування цивільної інфраструктури та поранені місцеві жителі.

За інформацією Генерального штабу, загарбники намагаються провести примусову мобілізацію на тимчасово захоплених територіях України. Зокрема, у Херсоні почастішали випадки затримання чоловіків призовного віку.

У Бериславському районі, за даними оперативного командування «Південь», українські підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий гелікоптер Ка-52, також знищили два російські безпілотники «Орлан-10».

Читайте також: На Херсонщині наступного тижня почнуть відновлювати електромережі

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Чернігівській, Київській та Житомирській областях.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня війська російської федерації здійснили масовані обстріли восьми областей України.

Фото ілюстративне 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-