Жителі звільнених територій Херсонщини отримають по 1200 гривень допомоги

Жителі звільнених територій Херсонщини отримають по 1200 гривень допомоги

Укрінформ
Укрпошта доставила у звільнені села Херсонської області кошти для виплати разової грошової допомоги мирним жителям.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі.

“Триває пілотний проєкт: мешканці звільнених територій Херсонщини, які фактично там мешкали на момент деокупації, отримують разову грошову допомогу в розмірі 1200 гривень”, - ідеться в повідомленні.

Так, 30 вересня перші такі виплати Укрпошта доставила у Кочубеївку, Пригір’я, Заградівку. Всього допомогу отримають понад три тисячі осіб.

“Кожен, хто пережив окупацію, отримає 1200 гривень допомоги. Допоможемо всім, незалежно від віку”, – запевнила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Зазначається, що перелік осіб для отримання такої допомоги складає територіальна громада та передає Укрпошті. Графік виплат буде складатися залежно від формування списків та безпекової ситуації у регіоні.

Читайте також: Україна не виплачуватиме грошову допомогу родичам загиблих воїнів, якщо вони живуть в рф чи білорусі

При виникненні питань щодо отримання виплати потрібно звертатися до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб: +38 (066) 813 62 39.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині стартував пілотний проєкт Мінреінтеграції спільно з Червоним Хрестом і Укрпоштою, в рамках якого жителі звільнених територій отримують разову грошову допомогу в розмірі 1200 гривень.

Кошти планують виплатити всім – незалежно від віку та реєстрації місця проживання. Передбачається, що по 1200 гривень зможуть отримати 200 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-