Львів’янин вирушив у велопрощу країнами Європи, щоб зібрати кошти на реабілітацію військових

Львів’янин вирушив у велопрощу країнами Європи, щоб зібрати кошти на реабілітацію військових

Фото
Укрінформ
Депутат Львівської обласної ради Микола Іщук вирушив у паломницьку велопрощу «Шлях святого Якова». Він планує на велосипеді проїхати чотири тисячі кілометрів через шість європейських країн, щоб подякувати партнерам України та зібрати кошти на реабілітацію для військових.

Про це повідомляє у Фейсбуці Львівська обласна рада, передає Укрінформ.

«Моя мета – подякувати за підтримку України, наголосити, що перемога у війні – наша спільна справа, а також зібрати кошти на реабілітацію українських воїнів у комунальному закладі «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи», - наголосив Іщук.

В рамках благодійної ініціативи депутат планує проїхати на велосипеді понад 4 тисячі кілометрів через шість держав: Польщу, Чехію, Німеччину, Швейцарію, Францію до Іспанії. Відомий європейцям паломницький маршрут веде до могили святого Якова у Сантьяго-де-Компостелла в Іспанії.

Паломник планує розповідати місцевим мешканцям про війну в Україні та закликати до благодійності і молитви за перемогу. Також Іщук поширить видрукувані QR-коди з посиланням на сайт Благодійного фонду "Із янголом на плечі", за яким можна перерахувати кошти на рахунки організації.

Представники фонду передали Іщуку подарунки для європейців від українських дітей – це синьо-жовті браслети ручної роботи із побажаннями миру. Кожен браслет підписаний дитиною, яка його виготовила.

«Паломницька велопроща - це величезний ступінь духовності, благодійності, а також ще раз привернення уваги до України. На сайті нашого фонду є детальна інформація про проєкт «Шлях святого Якова», перекладена різними мовами. Ми це зробили для того, щоб кожна людина своєю мовою прочитала і долучилася, перерахувала кошти. Відповідно ми зможемо оплачувати реабілітацію, лікування, протезування наших захисників», - пояснила голова правління Благодійного фонду «Із янголом на плечі» Ірина Плахтій

Стартував Іщук 30 вересня від Архикатедрального Собору Святого Юра після благословення Владики Степана Суса та Митрополита Львівського Ігоря Возняка.

Читайте також: На Закарпатті запрацював координаційний центр з реабілітації військових

Як повідомляв Укрінформ, понад два мільйони гривень зібрав Львівський оборонний кластер (ЛОК) на бронежилети для українців завдяки міжнародному онлайн-пробігу, до якого долучилися майже дві тисячі учасників із 35 країн світу.

Фото: Фейсбук Львівської обласної ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-