На Закарпатті запрацював координаційний центр з реабілітації військових

На Закарпатті запрацював координаційний центр з реабілітації військових

Укрінформ
На базі Закарпатської ОВА запрацював координаційний центр з реабілітації та відновлення військовослужбовців, які зазнали поранень унаслідок бойових дій.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

За його словами, цей проєкт в області започаткували у зв’язку з нагальною потребою у реабілітації військових, які отримали поранення або були звільнені з полону.

"Закарпаття має необхідний потенціал і може виконати це завдання, тож ми забезпечили організацію цього важливого процесу у формі Координаційного центру на базі департаменту охорони здоров’я ОВА. Завданням осередку є координація та розміщення на безоплатній основі військових ЗСУ та інших військових формувань, які отримали поранення унаслідок бойових дій, у санаторних, оздоровчих та курортних закладах Закарпатської області для оздоровлення й реабілітації у післяопераційний період", - повідомив він.

Читайте також: Психологічна реабілітація ветеранів: Лапутіна зустрілась з координаторкою системи ООН в Україні

ОВА через Центр комунікує з МОУ, НГУ, НПУ, СБУ, військовими частинами і медичними закладами з питань отримання запитів на реабілітацію та надалі забезпечує розміщення й реабілітацію бійців.

За словами Микити, перші групи захисників, котрі лікувалися після поранень в області, вже направлені на відновлення та відпочинок і зараз перебувають на відповідних локаціях.

Він подякував усім керівникам і власникам оздоровчих, курортних та санаторних закладів, які долучилися до цієї ініціативи й надали можливість безоплатного відновлення, відпочинку й оздоровлення на своїх об’єктах.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу в пресслужбі ОВА, йдеться про санаторії на таких відомих курортах Закарпаття, як Косино, Шаян, Свалява.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-