УПЦ відсторонила ізюмського митрополита Єлисея, який приймав загарбників і втік до рф

УПЦ відсторонила ізюмського митрополита Єлисея, який приймав загарбників і втік до рф

Укрінформ
УПЦ усунула Ізюмського митрополита Єлисея, який приймав окупантів і втік з ними до рф, з посади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

«Тимчасово виконуючим обов'язки керуючого Ізюмською єпархією призначили митрополита Харківського і Богодухівського до визначення нового єпископа на Ізюмську кафедру. Митрополита Єлисея відсторонили від обов'язків», — повідомив секретар Харківського єпархіального управління Михайло Кіт.

За даними ЗМІ, митрополита Ізюмського та Куп'янського Єлисея бачили на заходах російських окупантів після окупації Ізюма та Куп'янська. Він брав участь у зустрічах окупаційної влади на чолі з головою так званої адміністрації звільнених територій Харківської області Віталієм Ганчевим.

У червні 2022 року на відео російських пропагандистів, які висвітлювали дії окупаційної влади на Харківщині, Єлисей заявив, що виступає проти рішення УПЦ про незгоду з патріархом Кирилом і незалежність від Москви.

Читайте також: На Буковині, попри заборону, віряни УПЦ МП влаштували хресну ходу

Після деокупації більшої частини території Харківської області у вересні Єлисея помітили на території держави-агресора. На сайті Валуйської єпархії РПЦ вказано, що митрополит Ізюмський та Куп'янський був серед «почесних гостей» на відкритті виставки «Ангел Святого Бєлогір'я» у Бєлгороді.

Як повідомлялося, ЗСУ звільнили Ізюм 8 вересня, Куп’янськ – 10 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-