США від початку війни направили Україні близько $1,5 мільярда на гуманітарні програми

США від початку війни направили Україні близько $1,5 мільярда на гуманітарні програми

Укрінформ
На гуманітарні програми через організації системи ООН США направили для України майже 1,5 мільярда доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінсоцполітики за результатами зустрічі міністра соціальної політики України Оксани Жолнович з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.

«Бріджит Брінк підкреслила важливість розширення співпраці з агенціями ООН в Україні для реалізації гуманітарних програм та зазначила, що через організації системи ООН для допомоги Україні США скеровано близько $1,5 мільярда. Крім цього, США виділяють $8,5 мільярда допомоги для бюджету України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що міністр розповіла про пріоритети діяльності міністерства щодо подолання викликів, які стоять перед Україною напередодні зимового сезону у контексті продовження активних воєнних дій у країні. Вона наголосила, що зараз особливої уваги і допомоги потребують найбільш вразливі категорії населення та територіальні громади, які опікуються соціальним захистом внутрішньо переміщених осіб, надають їм необхідні соціальні послуги.

Сторони також обговорили питання соціальних гарантій людям на звільнених територіях та відновлення соціальних сервісів.

Читайте також: В Україну з 24 лютого прибули понад 50 тисяч автомобілів із гумдопомогою

Брінк висловила слова підтримки українцям та запевнила у готовності до подальшої плідної співпраці.

Як повідомлялося, на платформі єДопомога тимчасово припиняється збір заявок на виплату допомоги українцям від міжнародних організацій.

У Мінсоцполітики запевнили, що докладають максимальних зусиль для збільшення кількості міжнародних організацій, що можуть надати грошову допомогу українцям, які постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-