росія завдала збитків дорожній інфраструктурі Харківщини на 46 мільярдів

росія завдала збитків дорожній інфраструктурі Харківщини на 46 мільярдів

Укрінформ
Обсяг збитків дорожній інфраструктурі у Харківській області внаслідок російської агресії становить 46 млрд грн. З них – 25 млрд на деокупованих у вересні територіях.

Про це повідомив заступник голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко під час брифінгу на тему "Відновлення пошкодженої окупантами дорожньої інфраструктури", організованого Медіацентром Україна – Укрінформ.

"З вересня ми обстежуємо звільнені від окупантів території Харківщини разом з вибухотехніками. За попередньою оцінкою, обсяг завданих воєнною агресією збитків дорожній інфраструктурі державного значення Харківської області становить 46 млрд. З них – 25 млрд на деокупованих у вересні територіях", - зазначив він.

Івко додав, що наразі служба продовжує відновлювати регіон від наслідків воєнних дій. Зокрема, працює на маршрутах, котрі вкрай важливі для якнайшвидшого налагодження логістики в області.

Читайте також: Проблеми з медициною виявили в усіх звільнених громадах Харківщини

"Наше завдання – оперативно забезпечити довезення до наших громадян, котрі перебували в окупації, медикаментів та їжі. Першочергово створюємо коридори для рятувальників та комунальників", - додав заступник очільника Укравтодору.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 6 вересня в межах контрнаступу звільнили на Харківщині близько 8500 квадратних кілометрів, 388 населених пунктів та 150 тисяч людей.

Читайте також: Харківщина: розчистили 117 кілометрів доріг та усунули 15 пошкоджень залізничних колій

У звільненій Харківській області дорожники вже прибрали 198 км доріг державного значення, а також розпочали відновлення 3-х мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-