В Енергодарі росіяни змушують людей на вулиці «голосувати» і погрожують мобілізацією – ГУР

В Енергодарі росіяни змушують людей на вулиці «голосувати» і погрожують мобілізацією – ГУР

Укрінформ
російські загарбники змушують жителів Енергодара "голосувати" на псевдореферендумі посеред вулиці та погрожують мобілізувати тих, хто проти "приєднання" до росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

росіяни заборонили жителям виїзд на підконтрольну Україні територію та за межі міста. Особливий контроль застосований до працівників оперативних змін Запорізької атомної електростанції.

“Наразі вулиці міста та навколишніх населених пунктів практично порожні. Місцеве населення сидить по домівках, намагаючись не виходити без крайньої потреби. На вулицях присутні патрулі військових зс рф з анкетами голосування так званого “референдуму”. На всіх зустрічних наводять зброю, видають "бюлетені для голосування" та вказують де саме треба поставити “галочку”. Зафіксовано непоодинокі випадки примусу голосувати за давно померлих родичів”, - ідеться в повідомленні.

Жителям Енергодара, які наважуються “проголосувати” проти приєднання до рф, погрожують мобілізацією.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня росіяни розпочали на тимчасово захоплених територіях України псевдореферендуми “про приєднання до росії”. "Опитування" проходять у присутності озброєних людей. До жителів Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей, які не з'явилися на "виборчі дільниці", приходять додому. Утім, відсоток тих, хто взяв участь у псевдореферендумі, залишається дуже низьким.

Читайте також: В останній день фейкореферендуму енергодарців просять уникати контактів із військовими рф

Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

За результатами опитування Центру соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, 87% жителів Енергодара не підтримують "приєднання" Запорізької області до росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-