Збирав гроші на безпілотники для росіян: до суду передали справу зрадника із Запоріжжя

Збирав гроші на безпілотники для росіян: до суду передали справу зрадника із Запоріжжя

Укрінформ
Жителя Запоріжжя судитимуть за збір грошей на безпілотники для російських військових та передачу ворогу даних про дислокацію Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Слідство встановило, що мешканець Запоріжжя, перебуваючи у тимчасово захопленому росіянами Мелітополі, перейшов на бік ворога та добровільно надавав допомогу в підривній діяльності проти України.

На виконання завдання російських спецслужб він схиляв до співпраці з ворогом інших осіб. За його дорученням вони збирали інформацію про розташування блокпостів, дислокацію підрозділів ЗСУ, види та кількість військової техніки, а також її переміщення на території Запоріжжя та області. Ці дані передавали ворогу.

Читайте також: У Києві викрили мережу інформаторів - передавали рф дані про важливі об’єкти

Обвинувачений з ідеологічних міркувань анонсував у відкритому Телеграм-каналі збір коштів на безпілотні літальні апарати для використання проти українських військових. Зібрані гроші він передавав представникам рф.

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за фактами державної зради та пособництва державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: ДБР відкрило 881 справу проти зрадників і колаборантів

Як повідомляв Укрінформ, мер Мелітополя Іван Федоров 17 вересня заявив, що в Мелітопольському районі встановили особи 118 правоохоронців, які погодилися співпрацювати з росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-