Поліція показала колишній «госпіталь» росіян в Ізюмі

Поліція показала колишній «госпіталь» росіян в Ізюмі

Фото, відео
Укрінформ
У визволеному місті Ізюм Харківської області слідчі та криміналісти Національної поліції оглянули приміщення, які російські загарбники використовували як госпіталь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

«Імпровізовані «палати» були облаштовані безпосередньо у підвальних приміщеннях. Зважаючи на сліди крові, поранені лежали прямо на підлозі. Саме тут, у жахливих антисанітарних умовах, їм надавали так звану медичну допомогу. «Зустріла» будівля наших спеціалістів встановленою рашистами розтяжкою, яку уміло знешкодили поліцейські вибухотехніки», – зазначили у відомстві.

За даними правоохоронців, під час захоплення цей «госпіталь» був закритим об’єктом, куди могли потрапити лише поранені російські військові.

Під час огляду слідчі та криміналісти виявили в будівлі перев’язувальні матеріали, шприці, медичні препарати й милиці – термін придатності усіх цих речей датований 50-60 роками минулого століття. Також був виявлений одяг зі слідами крові і старе розпароване взуття.

Читайте також: Лікарня Ізюма працювала під обстрілами, оперували навіть у підвалі без світла - віцемер

«Усі ці речі долучені до матеріалів кримінального провадження. І вони допоможуть встановити, хто і кого «лікував» у цьому «госпіталі», – зауважили в Нацполіції.

Як повідомлялося, 10 вересня Сили оборони України звільнили Ізюм від російських загарбників. Місто перебувало під контролем ворога від початку квітня.

Фото: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-