Псевдореферендум у Мелітополі: організатори почали повторний обхід квартир

Псевдореферендум у Мелітополі: організатори почали повторний обхід квартир

Укрінформ
У тимчасово захопленому військами рф Мелітополі організатори фейкового "референдуму" через відсутність охочих проголосувати почали повторно обходити будинки і квартири, примушуючи мешканців "голосувати" за відсутніх рідних.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"️Циркове видовище під назвою "референдум" продовжується на окупованих територіях. Через катастрофічно низьку явку "виборців" члени окупаційних виборчкомів у Мелітополі почали повторний поквартирний та подомовий обхід", - йдеться у повідомленні.

Федоров зазначив, що малочисельних мешканців міста, які все ж таки відчинили двері самозванцям, змушують голосувати за відсутніх членів родини та сусідів, за тих, хто евакуювався із захопленого міста.

"Під дулами автоматів та через погрози ворог намагається "намалювати" хоч якусь подобу явки на псевдореферендумі. Однак картинка навіть для ворожих пропагандистів не клеїться - своє ставлення до цього спектаклю мешканці окупованих територій вже висловили", - зауважив мер.

Читайте також: Псевдореферендум у Мелітополі: росіяни влаштовують фейкові вибухи, щоб люди «голосували» вдома

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня російські загарбники розпочали на тимчасово захоплених ними територіях України псевдореферендум «про приєднання до росії». "Опитування" у присутності озброєних людей триває кілька днів, до мешканців Донеччини, Луганщини, Херсонщини і Запоріжжя приходять додому, вимагаючи "висловити свою думку". Утім, відсоток тих, хто взяв участь у псевдореферендумі залишається дуже низьким. У Мелітополі загарбники і колаборанти змусили "проголосувати" 20% людей, з них тільки половина висловилася "за". Загарбники вводять обмежувальні заходи в місті, аби змусити людей брати участь у "голосуванні".

Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-