Псевдореферендум у Мелітополі: росіяни влаштовують фейкові вибухи, щоб люди «голосували» вдома

Псевдореферендум у Мелітополі: росіяни влаштовують фейкові вибухи, щоб люди «голосували» вдома

Укрінформ
У тимчасово захопленому Мелітополі вже кілька днів триває псевдореферендум. Загарбники вводять обмежувальні заходи в місті, аби змусити людей брати участь у "голосуванні".

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Референдум не відбувається, це фейк і фарс, але наш спротив слабо вплине на пропагандистський результат. Коли окупанти за три дні не змогли знайти необхідну кількість населення, почали вводити обмежувальні заходи, і сьогодні не працює парк, підприємства. Це робиться для того, аби люди були вдома. Вони роблять провокативні фейкові вибухи в центрі міста, де багато людей перебуває", - сказав Федоров.

За його словами, загарбникам вдалося знайти лише 20% мешканців, які б погодилися взяти участь у псевдореферендумі, бо здебільшого люди не відкривають двері і намагаються сховатися. Більше того, з 20% лише 10% погодилися підтримати рф.

Читайте також: Псевдореферендуму в Маріуполі радіють тільки пенсіонери та маргінали - Андрющенко

"Референдум" робиться лише для того, щоб провести мобілізацію і забрати чоловіків до збройних сил рф.

"Вже чотири дні не випускають чоловіків від 18 до 35 років через Василівку, а вчора перестали пропускати взагалі. Вони хочуть мобілізувати. Для цього і обмеження вводяться, і фарсовий референдум. Мобілізувати будуть всіх, і не важливо, який паспорт у них", - зазначив Федоров.

На сьогодні виїхати з міста можна через окупований Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-