Загарбники змусили до участі у псевдореферендумі лише 20% мешканців Мелітополя - мер

Загарбники змусили до участі у псевдореферендумі лише 20% мешканців Мелітополя - мер

Укрінформ
У тимчасово захопленому Мелітополі лишилося менш як 60 тисяч населення, і російські загарбники змогли змусити до участі у псевдореферендумі лише 20% цих містян.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Менше ніж 60 тисяч зі 150-тисячного населення зараз знаходяться на території тимчасово окупованого Мелітополя і є заручниками росії. Третій день окупанти намагаються зробити цей фарс у вигляді референдуму, нічого їм не вдається. Але це мало на що вплине, бо ми розуміємо, що результати вже намальовані", - розповів він.

Федоров зазначив, що за три дні (псевдореферендум триває з 23 вересня) росіянам удалося змусити до голосування лише 20% мешканців.

"Але з тих 20% - лише 10% проголосували "за" підтримку рф. Ми розуміємо, що вони проголосували не по своїй волі, а під тиском, під дулами автоматів", - додав мер Мелітополя.

Читайте також: Мер Мелітополя закликав мешканців не брати участь у псевдореферендумі

Щодо самого так званого "референдуму", який проводять загарбники, на думку Івана Федорова, це частина інформаційної війни, мета якої - примусова мобілізація.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич розповів, що колаборанти у супроводі російських військовослужбовців з автоматами обходять будинки жителів області, аби примусити їх брати участь у псевдореферендумі.

Багатьом із тих, хто відмовляється від голосування, або висловлюється проти нього, загарбники заявляють, що у них є 24 години, аби виїхати. Херсонцям, які взяли російські паспорти, вже вручають повістки про мобілізацію.

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили, що "референдуми" про приєднання до росії відбудуться 23-27 вересня.

Читайте також: У «бюлетені» для псевдореферендуму немає відривного талона - мер Мелітополя

Лідери західних країн заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними. Водночас путін сказав, що росія визнає їх результати.

Дані соціологічного дослідження, проведеного у серпні компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів упевнені - їхні регіони мають бути невіддільною частиною України. Водночас вони заявили, що їхній добробут і безпека значно погіршилися з моменту захоплення.

Зокрема, майже 73% респондентів назвали абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їхню область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на референдум, який проводитиме рф.

Фото: ria-m.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-