На Херсонщині людей примушують «голосувати» по кілька разів - за себе та за родичів

На Херсонщині людей примушують «голосувати» по кілька разів - за себе та за родичів

Укрінформ
На Херсонщині через порожні дільниці псевдореферендуму загарбники примушують людей «голосувати» по два рази та за всіх членів родини, якщо їх немає вдома.

Про це в Телеграмі повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Другий день театру абсурду на Херсонщині. Порожні виборчі дільниці залишаються порожніми. «Виборчі комісії» у супроводі озброєних солдатів кочують по області та продовжують полювати на виборців, які всіма способами намагаються уникнути з ними зустрічі. Декому не пощастило вже двічі – по другому колу довелося заповнювати бюлетень та «голосувати», - зазначив Соболевський.

За його інформацією, застосовується практика сімейного голосування – якщо вдома застали лише одного члена сім'ї, змушують узяти кілька бюлетенів і «проголосувати» за всіх.

Як повідомляв Укрінформ, більшість людей, які дали згоду на роботу у «виборчих комісіях» для проведення так званого референдуму, уже ідентифіковані.

Херсонська облрада закликає повідомляти в СБУ про всі дії російських агресорів щодо проведення імітації «референдуму».

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня. Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні “референдуми” в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Читайте також: Фейкові референдуми на окупованих територіях не змінять для рф нічого – Мішель

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-