Херсонців закликали не брати і не заповнювати «бюлетені» на псевдореферендумі

Херсонців закликали не брати і не заповнювати «бюлетені» на псевдореферендумі

Укрінформ
У Херсонській облраді закликають мешканців області, які лишилися на загарбаних територіях, не заповнювати бюлетені на постановочному «референдумі».

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Сьогодні орки можуть почати ходити будинками, «наполегливо пропонуючи» проголосувати, взяти участь у так званому «референдумі». Найкращий спосіб уникнути цього – просто не відчиняти двері. У ці дні виламувати двері і вламуватись у житла вони не повинні – це буде перебір навіть для орків», - вважає Соболевський.

Читайте також: Причетних до фейкореферендумів чекає суд, їхні імена відомі - Мінреінтеграції  

Він також радить, якщо людина все ж таки відчинила двері — у жодному разі не брати бюлетені та не заповнювати їх

«Найкращим вашим обґрунтуванням відмови буде – «я не хочу потім сидіти у в'язниці», - зазначив перший заступник голови Херсонської обласної ради.

Він підкреслив, що це шоу жодних юридичних наслідків ні для України, ні для міжнародної спільноти не несе, але у тих, хто взяв участь у «референдумі», можуть бути потім юридичні проблеми.

Соболевський також оприлюднив фото біля так званої «виборчої дільниці» в Херсоні, відзначивши, що охорони там більше, ніж тих, хто бажає прийти й проголосувати.

Політолог Володимир Молчанов, своєю чергою, у Фейсбуці також зазначає, що херсонцям важливо уникати спілкування з можливими «мобільними бригадами», щоб у «бюлетені» чи в «списках» в жодному разі не залишилося власною рукою зроблених позначок чи підписів. Він також радить не відчиняти двері, а ввечері дотримуватися світломаскування.

Якщо вже «попались» у себе вдома, додав політолог, твердо відмовляйтесь, як від «голосування», так і від будь-яких спроб подивитись ваш паспорт чи «звірити» дані.

«Можете прямо казати, не вступаючи в дискусії, що не хочете сидіти 12 років, бо в Куп'янську теж хвалилися що «россія навсєгда», і де вони тепер? Їм точно не до вас буде, бо якщо вже ризикнуть робити обходи, це значить, що обійти треба багатьох», - вважає Молчанов.

Як повідомляв Укрінформ, більшість людей, які дали згоду на роботу у «виборчих комісіях» для проведення так званого референдуму, уже ідентифіковані.

Херсонська облрада закликає повідомляти в СБУ про дії російських агресорів щодо проведення «референдуму».

Херсонський колаборант Стремоусов раніше заявляв, що в області вже готуються до «референдуму» про приєднання до росії, та навіть оголосив його результат.

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області ще 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

Активісти руху «Жовта стрічка» отримали інформацію про місця проведення «референдуму» в Херсоні та особисті дані так званих голів «виборчих комісій».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-