У захоплений Маріуполь в’їхали близько 30 російських військових вантажівок – радник мера

У захоплений Маріуполь в’їхали близько 30 російських військових вантажівок – радник мера

Укрінформ
У тимчасово захоплений російською армією Маріуполь сьогодні, у перший день інсценування волевиявлення, в’їхали 27 військових вантажівок загарбників.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«27 важких військових вантажівок в’їхали в Маріуполь. Рухаються в середину міста, частина навантажені. Так в Маріуполі почався перший день вистави «референдум». Правда, схоже на вільне воєвиявлення містян?», - написав Андрющенко та опублікував відповідне відео з міста.

Як повідомлялося, у Маріуполі призначена росією «влада» 22 вересня терміново шукала людей за 100 тис. руб. зарплати для проведення постановка псевдореферендуму, але безрезультатно. Військових розмістили у школах для забезпечення охорони шоу.

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до рф" та призначили їх на 23-27 вересня.

Читайте також: З порту Маріуполя на Донецьк їде ворожа техніка з матеріалами для укріплень

Водночас результати соціологічного дослідження свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-