Херсонська ОВА закликає чоловіків виїхати з захоплених територій і обіцяє допомогти з евакуацією

Херсонська ОВА закликає чоловіків виїхати з захоплених територій і обіцяє допомогти з евакуацією

Укрінформ
У зв'язку з оголошеною в росії "частковою мобілізацією" Херсонська ОВА закликає чоловіків виїжджати із захоплених росіянами населених пунктів і обіцяє допомогти з евакуацією.

Про це повідомляє у Телеграмі начальник обладміністрації Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

"У зв’язку із останніми подіями та заявами керівництва росії щодо проведення псевдореферендуму та оголошення «часткової мобілізації», хочу вкотре звернутися до херсонців, які залишаються в окупації, - евакуюйтеся. Існує великий ризик, що так звана «часткова мобілізація» відбуватиметься і на окупованих територіях", - зазначив керівник ОВА.

Він наголосив, що в особливій групі ризику перебувають ті чоловіки, які з різних причин були вимушені взяти російські паспорти або надати окупанту свої персональні дані.

Янушевич поінформував, що ті, хто не має можливості евакуюватися самостійно, можуть зателефонувати за номером 0800330951 або написати у чат-бот. Потребуючим нададуть алгоритм евакуації, допоможуть та забезпечать підтримку після виїзду з окупації.

Читайте також: Чоловіків закликають негайно виїхати з Мелітополя, щоб не потрапити до армії рф

Як повідомляв Укрінформ, раніше виїжджати із захоплених росіянами територій, аби проти волі не потрапити до армії рф, закликав чоловіків призовного віку міський голова Мелітополя Іван Федоров. На Запоріжжі ситуація ускладнюється тим, що загарбники заборонили з 1 жовтня виїзд з підконтрольних їм територій без спецперепусток.

Президент росії путін вранці 21 вересня виступив із заявою про підтримку «референдумів» про приєднання до росії на тимчасово захоплених територіях України та оголосив указ про часткову мобілізацію в росії. Ця заява супроводжувалася неприкритим ядерним шантажем та погрозами застосувати ядерну зброю для «захисту територій росії», якими кремль хоче оголосити регіони України, захоплені російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-