Близько 13 тисяч жителів Куп’янського району отримали гумдопомогу

Близько 13 тисяч жителів Куп’янського району отримали гумдопомогу

Фото
Укрінформ
Близько 13 тисяч жителів Куп’янського району Харківської області отримали гуманітарну допомогу.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Передали жителям громади Куп’янського району гуманітарну допомогу. Приблизно 13 тисяч наших людей із Великобурлуцької та Вільхуватської громад отримали продукти тривалого зберігання. Напередодні вже доправили першу партію допомоги – дві фури з продуктовими наборами», - написав Тимошенко.

За його словами, формують вантаж у гуманітарному штабі Харківської області. Найближчим часом до громад відправлять додаткові гумвантажі.

Заступник керівника ОП запевнив у тому, що запасів в області достатньо, перешкода залишається одна – російські війська, які не зупиняються з обстрілами. «Тому доставку допомоги координуємо з військовими, щоб люди обов’язково отримали продукти, на які очікують.А наша підтримка потрібна у Великому Бурлуці та населених пунктах, які входять до громади, там залишилося близько 9 000 наших людей, а також Вільхуватської громади де зараз мешкає 4 000 осіб», - підкреслив він.

Як повідомлялося, майже всю Харківську область було звільнено від російських військ. Після більш як п'яти місяців окупації російські війська залишили в регіоні зруйновані будинки, катівні та масові поховання.

Читайте також: Спецпідрозділ ГУР Kraken допомагає з доставкою гумдопомоги в Балаклію

Як зазначив Президент Володимир Зеленський, у Куп'янську на Харківщині російські загарбники залишили розруху, занепад і біль, але з поверненням контролю України над містом повернулась і впевненість, що все буде відбудовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-