В Ізюмі розшукують викраденого окупантами письменника і волонтера Володимира Вакуленка

В Ізюмі розшукують викраденого окупантами письменника і волонтера Володимира Вакуленка

Укрінформ
Рідні та друзі розшукують викраденого окупантами на Ізюмщині письменника і волонтера Володимира Вакуленка.

Його доля досі залишається невідомою, підтвердив кореспонденту Укрінформу заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін.

«Достеменно про долю Володимира Вакуленка нічого невідомо. Його син живий», - зазначив Мацокін.

Інформація про письменника та прохання допомогти в його пошуках у Фейсбуці поширюються з хештегом #SaveVakulenko. За даними друзів, Вакуленка загарбники заарештували двічі, при чому першого разу - разом із неповнолітнім сином. Згодом їх відпустили. Але, орієнтовно, 15 квітня письменника знову забрали та вивезли в невідомому напрямку. Всі спроби дізнатися про подальшу долю не дали результату. Син Володимира наразі знаходиться в бабусі в селі Капитолівка під Ізюмом.

Читайте також: З місць масового поховання під Ізюмом вилучили вже 263 тіла загиблих

Як повідомляв Укрінформ, про затримання військовими рф Володимира Вакуленка та його сина Віталія повідомила у Фейсбуці колишня дружина письменника Ірина Новицька. За повідомленням пресслужби Офісу генпрокурора у Телеграмі, викрадення та незаконне позбавлення волі письменника сталося наприкінці березня 2022 року, коли російські окупанти захопили село Капитолівка. За фактом викрадення письменника слідчі Ізюмського районного управління поліції проводять розслідування.

За даними міської влади Ізюма, під час окупації загарбники шукали учасників АТО/ООС, членів тероборони та їхніх родичів, співробітників різних установ, волонтерів і загалом людей, які мали активну проукраїнську позицію. Списки всіх цих людей російські військові отримали від місцевих колаборантів, зазначає заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін.

Володимир Вакуленко – письменник, громадський діяч, волонтер. Упорядник і співупорядник кількох друкованих проєктів, організатор та учасник численних літературних акцій і фестивалів. Лауреат міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка, лауреат Всеукраїнського конкурсу імені Леся Мартовича, лауреат міжнародного конкурсу «Коронація слова», нагороджений відзнакою «Срібний тризуб» до 20-ліття Незалежності України за літературні досягнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-