Жителів Херсонщини закликають ігнорувати псевдореферендум

Жителів Херсонщини закликають ігнорувати псевдореферендум

Укрінформ
У Херсонській облраді закликають херсонців, що лишаються на загарбаних територіях, ігнорувати так званий референдум.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«росія все ж таки зважилася на «юридичну анексію» Херсонської області. Фейкова обласна влада звернулася до уряду росії про проведення «референдуму», і не чекаючи відповіді, озвучили терміни його проведення - з 23 по 27 вересня», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сальдо хоче провести «гібридну мобілізацію» на Херсонщині – Хлань

Для цього визначено створення восьми «територіальних виборчих округів» та 198 «дільничних виборчих комісій». Соболевський відзначив, що до «комісій» російські агресори збираються включати переважно колаборантів.

Юридичних наслідків це шоу не матиме ні для України, ні для світової спільноти, підкреслив посадовець.

«Наші люди, які залишаються на території Херсонщини, насамперед мають ігнорувати це шоу», - написав перший заступник голови Херсонської обласної ради. В жодному разі не ходити на виборчі дільниці та не створювати масовку ворогові, зазначив він.

Читайте також: На Херсонщині росіяни викрали журналістку Жанну Кисельову

Також, за інформацією Соболевського, станом на сьогодні, російські загарбники планують намалювати явку близько 70% виборців, з яких близько 75% нібито проголосують «за».

Як повідомляв Укрінформ, кремль готує на нещодавно захоплених територіях України незаконні «референдуми» про приєднання до рф, терміни їх проведення постійно переносилися.

Більшість людей, які дали згоду на роботу у «виборчих комісіях» для проведення так званого референдуму, уже ідентифіковані.

Херсонська облрада закликає повідомляти в СБУ про дії російських агресорів щодо проведення «референдуму».

Читайте також: У Криму на адмінмежі з Херсонщиною окупанти будують фортифікаційні споруди

На фоні наступальних дій ЗСУ на Херсонщині окупаційна влада заявила про готовність провести псевдореферендум, поведінка загарбників стає усе більш схожою на агонію, вважає голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

Херсонський колаборант стремоусов раніше заявляв, що в області вже готуються до «референдуму» про приєднання до росії, та навіть оголосив його результат.

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області ще 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-