На Херсонщині росіяни викрали журналістку Жанну Кисельову

На Херсонщині росіяни викрали журналістку Жанну Кисельову

Укрінформ
На Херсонщині в Каховці військові рф викрали журналістку Жанну Кисельову.

Про це йдеться у повідомленні на Телеграм-каналі Національної спілки журналістів, передає Укрінформ.

«Озброєні російські військові вчора викрали з дому в Каховці Херсонської області 54-річну журналістку Жанну Кисельову. Жанна Іванівна раніше очолювала місцеве видання «Каховська зоря», яке припинило вихід із початком повномасштабної російсько-української війни», - йдеться у повідомленні.

Як наголошує голова НСЖУ Сергій Томіленко, Жанна Кисельова – принципова журналістка і редакторка. Зазначається, що через її принциповість і загострене відчуття справедливості в неї свого часу були конфлікти з місцевою владою, яка перешкоджала роздержавленню комунальної газети. Чиновники тоді навіть намагалися в рейдерський спосіб присвоїти назву видання, реєструючи клон «Каховської зорі».

Журналістська громада, НСЖУ стурбовані новим злочином російських загарбників і вимагають негайного звільнення незаконно затриманих українців, йдеться у повідомленні.

Про викрадення Жанни Кисельової і ще однієї жительки Каховки – Ірини Разумєй повідомляє у Фейсбуці Каховська міська територіальна громада. Місце перебування викрадених жінок на цей час невідоме.

Читайте також: У Чорнобаївці військові рф викрали волонтера, якого перед цим катували

Як повідомляв Укрінформ, станом на 31 серпня, згідно з офіційними даними, в полоні росіян залишалися 185 викрадених на Херсонщині цивільних.

Останніми тижнями на Херсонщині російські загарбники посилили масштаб фільтраційних заходів, кількість людей, яких викрадають військові рф, збільшується.

30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають жителів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-