На Луганщині організовують деокупаційні штаби – Гайдай

На Луганщині організовують деокупаційні штаби – Гайдай

Укрінформ
На Луганщині організовується робота деокупаційних штабів, які готові надавати всі необхідні послуги одразу після звільнення захоплених територій.

Про це повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 20 вересня.

“Ми вже готуємо до роботи деокупаційні штаби. Спілкувалися з Укрпоштою і готові, тільки-но військові дадуть дозвіл входити в те чи інше селище, одразу заїжджати мобільними групами і надавати всі послуги, яких люди будуть потребувати. Всі гроші будуть виплачені. Більш того, ми плануємо швидко налагодити роботу центрів надання адміністративних послуг. Я вже спілкуюся з послами різних країн, щоб нам допомогли з обладнанням для мобільних комплексів. Тому як тільки буде деокупована територія, життя там не зупиниться ні на день - ми одразу почнемо забезпечувати жителів усім необхідним”, - зазначив Гайдай.

Наразі ж, за його словами, гуманітарна ситуація в Луганській області вкрай важка. За місяці активних бойових дій, які велися на території області, знищено майже всю інфраструктуру.

“росіяни за кілька місяців щільних обстрілів знищили все: системи водопостачання, газопостачання, каналізації, електропостачання... Відновити це швидко не вдасться, ці мережі обслуговували сотні тисяч людей. До прикладу, в Білогорівці знищена інфраструктура Попаснянського водоканалу, до сфери обслуговування якого входили майже мільйон абонентів”, - повідомив очільник Луганської ОВА.

Так само складно і з постачанням ліків та лікарських засобів.

“Щодо ліків. Їх не вистачає, більше того, у нас є інформація, що з наших лікарень, куди ми поставили сучасне обладнання за програмою Президента, окупанти це обладнання забирали і вивозили в невідомому напрямку. Можливо, в напрямку Луганська. Тому дуже важко сказати, що наразі відбувається з ліками і наданням медичної допомоги. Є побоювання, що коли почнеться деокупація, ми побачимо дуже важку картину”, - підкреслив Гайдай.

Читайте також: Замість відновлення загарбники створюють на Луганщині «фонд орендного житла» – Гайдай

Як повідомлялося, розбиті після обстрілів міста Луганщини опалювальний сезон не переживуть, навіть вцілілі будинки доведеться після зими розібрати. За прогнозами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, більшість містян намагатимуться виїхати в сільську місцевість і зимувати в залишених будинках, бо вижити в містах буде майже нереально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-