Попри війну в Україні, до 10 тисяч прочан з Ізраїлю планують відвідати Умань

Попри війну в Україні, до 10 тисяч прочан з Ізраїлю планують відвідати Умань

Укрінформ
Незважаючи на численні попередження з боку українських та ізраїльських офіційних осіб, від семи до десяти тисяч громадян Ізраїлю планують відвідати Умань для святкування Рош га-Шана – Нового року в іудаїзмі.

Про це повідомляє Jerusalem Post, передає Укрінформ.

Повідомляється, що, станом на неділю, до Умані, де знаходиться могила засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, прибули вже дві тисячі хасидів, а до наступних вихідних кількість прочан з Ізраїлю сягне від семи до 10 тисяч.

Раніше Міністерства закордонних справ України та Ізраїлю закликали прочан утриматися від поїздки до Умані цього року. В МЗС України, зокрема, зазначили, що не можуть гарантувати безпеки прочанам через загрозу ракетних обстрілів з боку російської федерації. До того ж, у зовнішньополітичному відомстві звернули увагу на обмеження, що діють під час правового режиму воєнного стану, та можливі транспортні проблеми.

Торік загальна кількість прочан-хасидів, які приїхали до Умані на святкування Рош га-Шана, становила 30 тисяч осіб.

Читайте також: До Умані вже з'їхались чотири тисячі хасидів

Як повідомляв Укрінформ, на час святкування Рош га-Шана в Умані підготували понад 20 укриттів. Крім того, СБУ провела у місті низку антитерористичних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-