Херсонська компанія

Херсонська компанія "ВТВ+" співпрацює із загарбниками - Нацрада

Укрінформ
Херсонський мовник співпрацює із владою рф, а російські пропагандисти намагаються залякати населення окупованих територій.

Про це розповіла голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк в ефірі "Українського радіо", передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

Херсоні є місцевий мовник - компанія "ВТВ+". Ми спочатку думали, що вони діють під примусом, але вже зрозуміли, що співпрацюють з рф: вони піднялися на російський супутник, заводять до себе в ефір колаборантів, даючи їм можливість виступати від імені українців", - зазначила вона.

Водночас Герасим'юк наголосила, що Нацрада проводить виїзні моніторинги: фахівці знаходять місця, звідки можна спіймати сигнал з окупованих територій, і проводить записи.

"Їм не вдасться уникну відповідальності перед людьми, які сьогодні потерпають від терору на окупованих територіях", - підкреслила вона.

Заразом голова Нацради зазначила, що найрозповсюдженішою інформаційною тактикою росіян є залякування місцевого населення з окупваних територій, включно з Кримом. Зокрема, пропагандисти рф розповсюджують меседжі про те, що за повернення українська влада судитиме людей, які перебували під окупацією, створюватиме фільтраційні табори, роз'єднуватиме родини.

"Вони кажуть, що Меджліс кримськотатарсього народу розкрадав кримські гроші, і вони хочуть повернутися, аби обкрадати кримчан. Водночас українська влада повертатиметься з примусовою українізацією: незадоволених саджатимуть у в'язниці на перевиховання. Тільки росія захищає людей, що перебувають в окупації, від Заходу та української влади", - сказала вона.

Читайте також: У Херсоні активісти замальовують графіті з прапорами рф і спалюють пропагандистські газети

Також Герасим'юк зазначила, що, на її думку, контент російських каналів має протилежний ефект - зміцнює українців у боротьбі проти окупаційної влади.

"Вони говорять, що треба довести міста до гуманітарної катастрофи та вбити якомога більше людей - і все це на територіях, які вони прийшли нібито захищати. Я вже чула думки, що люди, які чули ці повідомлення, доходили висновку, що треба опиратися якомога сильніше. Я думаю, що це мотивувало партизанів", - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, на звільнених територіях відновили мовлення 27 телерадіокомпаній, водночас на Харківщину повертається телемарафон "Єдині новини"

.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-