На Одещині знесли пам'ятник Марксу

На Одещині знесли пам'ятник Марксу

Фото
Укрінформ
У місті Арциз Одеської області демонтували пам'ятник Карлу Марксу.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба міськради.

«Сьогодні прибрали з публічного простору монумент Карлу Марксу, який розташовувався перед будівлею Арцизької міськради. Його перенесуть до музею», - йдеться у повідомленні.

В Арцизі Одеської області демонтували пам'ятник Марксу / Фото: Арцизька міська рада

Зазначається, що сесія міськради ухвалила також перенести до музею пам’ятник Карлу Марксу у селі Холмське, яке входить до складу Арцизької міської ОТГ, та пам’ятник Дмітрію Донському і двом ченцям - Ослябя та Пєрєсвету - на територію місцевого храмового комплексу.

Крім того, міськрада вирішила внести зміни до напису на Монументі загиблим воїнам: «змінити дату з 1941-1945 рр. на 1939-1945 роки, а також змінити підпис з «Никто не забыт, ничто не забыто» - на «Ніколи знову».

Читайте також: В Одесі втретє за чотири дні облили фарбою пам'ятник Катерині ІІ

У міськраді зауважили, місцеві депутати таким чином відреагували на листа очільника Болградської РДА і рекомендації від Уповноваженого із захисту державної мови щодо необхідності перейменування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів, які пов’язані з державою-агресором, історією російської імперії чи срср.

Як повідомлялося, у ніч на 27 січня 2022 року в Ізмаїльському районі Одеської області невідомі особи знесли останній пам'ятник ватажку російського пролетаріату Леніну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-