На деокупованих територіях Харківщини та Донеччини почалося відновлення газової інфраструктури

На деокупованих територіях Харківщини та Донеччини почалося відновлення газової інфраструктури

Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС України" розпочав відновлення пошкоджених ділянок магістральних газопроводів, газорозподільних станцій та інших своїх об'єктів на деокупованих територіях Харківської та Донецької областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Завдяки контрнаступу ЗСУ та звільненню населених пунктів Харківської та Донецької областей фахівці ОГТСУ розпочали активну роботу із відновлення пошкоджених ділянок магістральних газопроводів, газорозподільних станцій, електроживлення та інших об‘єктів ГТС, доступ до яких був раніше відсутній через окупацію та бойові дії", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у перші тижні вересня фахівці компанії провели аварійно-відновлювальні роботи на ключовому з магістральних газопроводів у Харківській області. Крім того, були обстежені газогони Харкова, під час яких газовики виявили фактичні місця попередніх руйнувань та приступили до відновлення.

Цього тижня фахівці Краматорського ЛВУМГ обстежили магістральний газопровід, який зазнав численних пошкоджень лінійної частини та запірної арматури й довгий час знаходився у місцевості, до якої неможливо було дістатися.

Повідомляється також, що спеціалісти ОГТСУ виконують заплановані роботи і готують інфраструктуру до опалювального сезону по всій території України. Так, у травні-серпні відремонтували і частково реконструювали 45 газорозподільних станцій, продовжили капітальний ремонт лінійної частини трубопроводів, відремонтували 0,792 км теплових мереж та 44 шт. запірної арматури тощо.

Читайте також: На Запоріжжі без газу 268 населених пунктів, без світла - 72

Як повідомлялося, станом на 16 вересня через руйнування інфраструктури внаслідок обстрілів без газопостачання залишаються понад 239 тис. абонентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-