росіяни за добу обстріляли шість областей, масовано вдарили по звільнених територіях Харківщини

росіяни за добу обстріляли шість областей, масовано вдарили по звільнених територіях Харківщини

Укрінформ
Війська російської федерації за минулу добу обстріляли шість регіонів України, масованого удару завдали по нещодавно звільнених населених пунктах Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 16 вересня.

У Сумській області сьогодні зранку по території Краснопільської громади прилетіли чотири міни зі сторони росії. За попередньою інформацією, без жертв і руйнувань.

Протягом минулої доби ворог обстрілював Великописарівську, Білопільську, Краснопільську, Шалигинську й Середино-Будську громади.

У Дніпропетровській області в ніч на 16 вересня росіяни обстріляли Нікопольський і Криворізький райони. По Нікопольському району ворог завдав п'ять ударів з реактивних систем залпового вогню «Град» і важкої артилерії.

У Нікополі внаслідок ворожого обстрілу поранення дістала мирна жителька, медики надали допомогу — лікується вдома. У місті пошкоджені 11 багатоповерхових і приватних будинків, ліцей, дитячий садок, центр соціального обслуговування, кілька підприємств, газогони та лінії електропередач.

У Червоногригорівській громаді ворожим вогнем пошкоджені три багатоповерхівки, магазин й автомобіль, люди не постраждали. У Марганецькій громаді Нікопольського району й Зеленодольській громаді Криворізького району також без постраждалих.

У Харківській області в ніч на 16 вересня ворог завдав ракетних ударів по Харкову й селищу Золочів Богодухівського району.

У Слобідському районі Харкова ворожа ракета влучила в землю поряд із житловим будинком — будинок частково пошкоджений, зруйновані п'ять гаражів, згоріло авто. Легкі ушкодження отримали четверо людей, зокрема двоє дітей віком 5 і 17 років. У Київському районі ракета влучила в одноповерхову нежитлову будівлю, втрат немає.

У Золочеві вночі дві ракети росіян влучили в асфальт неподалік закладу освіти — у будівлі вибиті вікна. За попередніми даними, без втрат.

Протягом минулої доби загарбники масовано обстрілювали нещодавно звільнені населені пункти Харківської області в Харківському, Куп'янському й Ізюмському районах. Ворожим вогнем зруйновані житлові будинки, є постраждалі.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп'янському районі десятеро людей дістали поранення, зокрема двоє дітей віком 12 і 13 років. Ще одна людина поранена в Ізюмському районі, одна – у Харківському.

Читайте також: В Україні російські війська поранили 753 дітей

У Луганській області загальна ситуація на лінії зіткнення залишається без змін — тривають позиційні бої. За ніч ворог здійснив три мінометні та дев'ять артилерійських обстрілів. Двічі росіяни застосовували реактивні системи залпового вогню й танки.

Через масові втрати російських військ після вогневого ураження, завданого Силами оборони України по місцях зосередження ворога, зокрема ефективних високоточних ударів у районі Перевальська, трупи російських солдатів вивозять у переповнених вантажівках.

У Донецькій області вночі росіяни обстрілювали населені пункти на лінії фронту в Покровському й Бахмутському районах. Серед ночі загарбники вдарили з реактивних систем залпового вогню «Смерч» та зенітних ракетних комплексів С-300 по Селидовому – відомо про одного загиблого та п'ятьох поранених. Ворожими ракетами пошкоджені 32 п’ятиповерхівки, школа, гімназія й дитячий садок.

У Мар’їнській громаді під ворожі артобстріли потрапили Мар’їнка, Красногорівка, Новомихайлівка та Георгіївка. Повідомлення про постраждалих і руйнування не надходили.

По Авдіївці під ранок російські війська вкотре здійснили масований артобстріл. Під ворожий вогонь потрапив центр міста. За попередньою інформацією, без жертв.

У Бахмутському районі вночі обійшлося без жертв, проте є руйнування: незадовго до півночі обстрілу зазнав Торецьк – снаряд влучив у пустир, але вибухом пошкоджені вікна й покрівля прилеглих будівель. Також на території громади гучно було в Північному.

У Парасковіївці Соледарської громади росіяни за ніч зруйнували один будинок, ще п'ять – пошкодили.

Уся Донецька область залишається без газу й частково без води та електрики. Обов'язкова евакуація населення триває. За добу в регіоні п'ятеро загиблих і шестеро поранених мирних жителів.

Читайте також: Відповіддю на удари рф по інфраструктурі України має бути восьмий пакет санкцій – Зеленський

У Миколаївській області вночі загарбники обстріляли селище Березнегувате, унаслідок чого частково руйнування зазнало складське приміщення фермерського господарства. Через потрапляння ворожих боєприпасів та їх уламків також виникла пожежа. Постраждалих немає.

Населені пункти Березнегуватської громади залишаються під постійним вогнем російських військ. Так, за минулу добу ворог обстріляв село Мурахівка, також ударів зазнала станція Березнегувате та Червоний Яр.

Протягом минулої доби росіяни періодично били по околицях села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

У Херсонській області ситуація залишається складною. Тривають позиційні бої. Сили оборони України продовжують покращувати тактичне положення й закріплюватися на визволених територіях.

Ворог намагався провести штурм у напрямку з Архангельського на Іванівку, однак успіху не мав та відступив із втратами.

Протягом ночі ракетно-артилерійські підрозділи Збройних сил України виконали 140 вогневих завдань, зокрема по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога. Під щільним вогневим контролем перебуває Каховський міст, загарбники не мають жодної можливості ним користуватися.

Читайте також: США оголосили про виділення нового пакета зі зброєю для України на $600 мільйонів

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Київській, Чернігівській та Житомирській областях.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 16 вересня Сили оборони України успішно відбили атаки в районах населених пунктів Одрадівка, Зайцеве, Бахмут, Весела Долина, Авдіївка та Новомихайлівка.

Фото: Павло Кириленко/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-