Перші пенсії на звільненій Харківщині вже доставили у Балаклію і Гракове

Перші пенсії на звільненій Харківщині вже доставили у Балаклію і Гракове

Укрінформ
На звільнених від рф територіях Харківської області триває активна виплата пенсій - зокрема, перші пенсії вже були доставлені пересувними відділеннями Укрпошти у звільнені від росіян Балаклію та Гракове.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Мінреінтеграції України, передає Укрінформ.

«Перші пенсії вже доставлені пересувними відділеннями Укрпошти у звільнені від окупантів Балаклію та Гракове на Харківщині. Пенсіонерам, які не виходять з дому, гроші розвезуть по домівках до кінця тижня», - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що наразі проводиться виплата пенсій за квітень, травень та вересень – згідно з відомостями з Пенсійного фонду України. «Щойно з’являться відомості за решту місяців, будуть здійснені виплати і за них. Очікується, що це може бути вже на початку жовтня», - заявили у відомстві.

Читайте також: У Балаклію доставили понад 100 тонн гуманітарних вантажів

Низку рішень про початок доставки та виплати пенсій мешканцям звільнених населених пунктів Харківської області ухвалили 10 вересня – за результатами засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій.

«Зазначимо, громадяни, що живуть на територіях, які зараз звільняються, не мали можливості отримувати соціальні виплати від держави, в тому числі пенсії, близько пів року. Разом з тим, гроші щомісяця нараховувались. Зараз на деокупованих територіях держава намагається якнайшвидше виплатити пенсіонерам усі гроші, що їм нараховані», - уточнюється у повідомленні.

За даними установи, пенсію через Укрпошту наразі можуть отримати тільки її клієнти – люди, які свого часу написали у Пенсійний фонд заяву на її отримання саме в такий спосіб і, відповідно до списків з ПФУ, пенсії і сплачуються.

Читайте також: Після окупації: на вулиці Балаклії повертається вільне життя

При цьому тим пенсіонерам, кому приходить пенсія на банківські картки, і які не можуть наразі зняти готівку, мають можливість написати заяву про переведення на обслуговування до Укрпошти - тоді вони отримають гроші у відділенні поштового зв’язку чи пересувному відділенні.

«Наразі Ощадбанк та Приватбанк складають списки для тимчасового переведення виплати пенсій через Укрпошту», - уточнили у Мінреінтеграції.

Також для пенсіонерів – клієнтів банків – зняття готівки з карток буде забезпечено такими варіантами: організованими виїздами на автобусах у найближчі діючі відділення; оперативним відновленням роботи банкоматів; зняттям готівки в касах магазинів.

Окремо зазначається, що для відновлення роботи стаціонарних поштових відділень потрібно забезпечити електропостачання та зв'язок, і робота в цьому напрямку триває.

При цьому у міністерстві радять громадянам, якщо вони мають запитання чи не можуть зв’язатися зі своєю ОВА, звертатися по допомогу до Мінреінтеграції за телефонами: 15-48 - цілодобова гаряча лінія Мінреінтеграції з кризових питань; +38 (066) 813-62-39 - гаряча лінія Уповноваженого з питань ВПО.

Як повідомлялося, пересувні відділення Укрпошти 13 вересня поїхали в Гракове та Балаклію Харківської області, де розпочали роботу на базі стаціонарних відділень, які працювали там до початку повномасштабного вторгнення рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-