Після окупації: на вулиці Балаклії повертається вільне життя

Після окупації: на вулиці Балаклії повертається вільне життя

Фотохроніка війни
Укрінформ
До звільненої від російських загарбників Балаклії попри підірвані мости та під’їзди везуть тонни гуманітарної допомоги. Щоб отримати її, люди збираються в центрі.

Як на вулиці міста, яке пережило шість місяців окупації, повертається вільне життя, дивіться у добірці фото.

За інформацією Харківської обласної військової адміністрації, до Балаклії та сусідніх населених пунктів відвезли продукти тривалого зберігання та засоби гігієни.  Загалом у Балаклійську громаду доставили понад 100 тон гуманітарної допомоги. Найближчим часом туди планують спрямувати генератори, будівельні матеріали, а також медичні препарати.

Читайте також: Перші дні після деокупації: який вигляд має Балаклія та околиці

Люди шикують в метрові черги на тлі зруйнованих росіянами будівель. Тут балаклійці різного віку, є і дорослі з дітьми.

Пам’ятник Тарасу Шевченку перед будівлею районної адміністрації, що об’єднує дві скульптури – Кобзаря і дівчинки з голубом у руках – міцно «тримає» два прапори України.

Як повідомлялося, російські війська окупували Балаклію 2 березня, про звільнення населеного пункту повідомив президент Володимир Зеленський 8 вересня. А 10 вересня тут офіційно підняли український прапор.

До початку вересня на Харківщині росіянами було тимчасово захоплено майже третину області. Під час масштабного наступу ЗСУ, за даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, уже звільнено понад 300 населених пунктів області, зокрема, міста Балаклія, Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ, селища Великий Бурлук і Дворічна. Близько 150 тисяч українців, які фактично були заручниками росіян, стали вільними від окупації.

Фото: Арсен Федосенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-