Бюджет Житомира через війну недоотримає від бізнесу майже ₴300 мільйонів – мер

Бюджет Житомира через війну недоотримає від бізнесу майже ₴300 мільйонів – мер

Укрінформ
Бюджет Житомира через війну недоотримає майже 300 млн грн надходжень від бізнесу.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«Надходження до міського бюджету від бізнесу впали приблизно на 30%, ми недоотримаємо близько 300 млн грн. Але коштів вистачить. Цього року ми не витрачаємо кошти на капітальні видатки, це заборонено постановою Кабміну. Але водночас значно збільшилися надходження ПДФО від військових частин, які знаходяться в Житомирі, тому резерви у нас є, коштів до кінця року вистачить. Більше того, значну частину цих грошей, які отримуємо, ми направляємо знову на військові частини. Починаючи від закупівлі великих БПЛА і до ремонту. Плюс є прямі субвенції з міського бюджету, які ми спрямовуємо нашим військовим частинам, щоб забезпечити їх усім необхідним», - зазначив Сухомлин.

Міський голова додав, що через війну цього року на комунальному підприємстві «Житомирводоканал» не вдасться завершити реконструкцію головної каналізаційної насосної станції та очисних споруд каналізації.

«Із початком війни європейські підрядники, які виконують роботи на цих об’єктах, не можуть працювати в Україні. У нас була ситуація, коли на початку червня Світовий банк припиняв фінансування проєктів в Україні. Завдяки роботі Міністерства розвитку громад і територій та Міністерства фінансів нам вдалося вмовити Світовий банк і він продовжив до кінця наступного року всі проєкти. Зараз підписуються додаткові угоди і ми плануємо, що все ж підрядники повернуться і будуть продовжувати роботи», - наголосив Сухомлин.

Читайте також: На відбудову зруйнованого російськими військами ліцею в Житомирі потрібно ₴400 мільйонів – мер

За його словами, цього року через війну довелося відтермінувати реконструкцію аеропорту, гідропарку, мосту через шляхопровід біля залізничного вокзалу, запуск електрифікації залізниці на ділянці Житомир-Новоград-Волинський і курсування швидкісного потягу через Житомир, будівництво хокейної арени та палацу спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-