На відбудову зруйнованого російськими військами ліцею в Житомирі потрібно ₴400 мільйонів – мер

На відбудову зруйнованого російськими військами ліцею в Житомирі потрібно ₴400 мільйонів – мер

Укрінформ
На відбудову зруйнованого ракетним ударом російських військ ліцею №25 у центрі Житомира потрібно щонайменше 400 млн гривень.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«Для того, щоб відбудувати лише 25-й ліцей, потрібно як мінімум приблизно 400 млн гривень… Ми створили міжнародний благодійний фонд для 25-го ліцею і наглядову раду, до якої увійдуть всесвітньо відомі люди. Наше завдання не тільки відновити стіни, нам потрібно, аби 25-й ліцей був символом перемоги України і відновлення Житомира після цієї війни. У нас є завдання, поки зводитимуться стіни, розробити окрему програму для ліцею, тож ми подалися на грант США для її розробки. Після її захисту в Міністерстві освіти у нас буде право навчатися за своєю окремою програмою», - зазначив Сухомлин.

За його словами, із відбудовою ліцею готові допомогти міста-побратими Житомира та Барселона. Наразі вже є домовленість, що проєкт навчального закладу розробить Венеціанський університет архітектури і дизайну.

Читайте також: Шмигаль закликав ООН долучитися до програм соцпідтримки та відбудови України

«Повністю кошти на нове будівництво ліцею буде надавати уряд Португалії. Два тижні тому в нас був міністр закордонних справ Португалії разом із послом Португалії в Україні. Орієнтовно в середині жовтня ми плануємо візит до Португалії, де нас запрошують подивитися їхні школи, і вже після підготовки проєкту вони готові повністю відбудувати 25-й ліцей», - додав Сухомлин.

Як повідомляв Укрінформ, ліцей №25 у центрі Житомира був зруйнований 4 березня внаслідок ракетного удару, завданого російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-