Зеленський в Ізюмі: Жителі захоплених територій мають знати, що Україна повернеться

Зеленський в Ізюмі: Жителі захоплених територій мають знати, що Україна повернеться

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголошує, що жителі усіх тимчасово захоплених територій, зокрема Криму, мають знати, що Україна туди обов’язково повернеться, а разом з нею повернеться повноцінне життя.

На цьому глава держави наголосив, спілкуючись із журналістами у визволеному від росіян Ізюмі під час робочої поїздки до Харківської області, повідомляється на сайті Президента.

“Ми маємо надсилати сигнали нашим людям, які поки що, на жаль, перебувають в окупації. І мій сигнал людям у Криму: ми знаємо, що це наші люди, і це жахлива трагедія, що вони в окупації понад вісім років. Ми туди повернемося. Я не знаю, коли саме. Але в нас є плани, і ми повернемося туди, тому що це – наша земля і наші люди”, – заявив Президент.

За словами Зеленського, жителі тимчасово окупованого Криму всі ці роки перебувають під тиском пропаганди російської федерації, але коли Україна повернеться на півострів, кримчани побачать неправдивість російського телебачення та пропаганди.

“Тому що ми знаємо, що правда на нашому боці”, – наголосив глава держави.

Зеленський відзначив, з якою теплотою на звільнених територіях зустрічають українських військових. “Це дуже чуттєвий момент. Це означає, що разом зі Збройними силами України повертається життя”, – додав він.

Розповідаючи про свої враження від побаченого в Ізюмі, Зеленський зауважив, що дуже добре знав цей регіон ще до того, як став Президентом України, і побачене шокує.

“Те, що ми бачимо, шокує, хоча ми вже бачили таке в Бучі, на перших деокупованих територіях. Так само – зруйновані будівлі, вбиті люди… На жаль, це частина нашої сьогоднішньої історії. І частина сучасної російської нації – те, що вони зробили”, – зазначив глава держави.

Він подякував міжнародним партнерам за направлення в Україну слідчих та прокурорів, які допомагають у зборі матеріалів щодо злочинів росії на деокупованих територіях.

Читайте також: Зеленський в Ізюмі підняв український прапор

“Ми всі розуміємо, що цей процес нешвидкий. Наш Офіс генерального прокурора працює, виконує важливі завдання. Вони дають змогу і журналістам, і слідчим приїжджати в ці місця, знаходити важливі деталі”, – сказав Президент.

Зеленський наголосив, що головне для України – залишатися максимально відкритою в цих питаннях.

“І тоді, впевнений, за все це будуть вироки, буде трибунал. Я в цьому не сумніваюся ні секунди”, – резюмував він.

Читайте також: Зеленський на Харківщині нагородив українських захисників

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня Зеленський відвідав звільнений від російських загарбників Ізюм Харківської області, де взяв участь у церемоні підняття державного прапора України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-