Спротив нагадав російським загарбникам, що Маріуполь - це Україна

Спротив нагадав російським загарбникам, що Маріуполь - це Україна

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі учасники спротиву розклеїли по місту паперові листівки з написом «Маріуполь - це Україна».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та оприлюднив відповідні фотографії, де у різних місцях можна побачити ці написи, та ще написану українську літеру «Ї».

«Маріуполь. Спротив нагадав окупантам, що Маріуполь - Україна. Та продовжив натякати, що українська мова має убивчу силу», - написав Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Рух спротиву підірвав у Маріуполі патруль загарбників – Андрющенко

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі прапор України.

Також останнім часом в Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста. А загарбники оголосили полювання на Групу спротиву після масової появи цієї букви «Ї».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-