На Дніпропетровщині рятувальники тренувались евакуювати людей у разі аварії на АЕС

На Дніпропетровщині рятувальники тренувались евакуювати людей у разі аварії на АЕС

Фото
Укрінформ
У Дніпропетровській області за участю бійців Державної служби з надзвичайних ситуацій відбулися тренування з евакуації людей у разі радіоактивного забруднення внаслідок аварії на АЕС.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомляє у Фейсбуці.

"Присутність російських окупантів на Запорізькій атомній електростанції змушує місцеві органи влади та населення бути готовими до будь-яких сценаріїв розвитку подій. 13 вересня покровські рятувальники взяли участь у навчаннях з евакуації громадян Покровської міської територіальної громади Нікопольського району у випадку аварії на Запорізькій АЕС з викидом радіоактивних речовин в навколишнє середовище", — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що тренувальні заходи проходили на території Покровської міської територіальної громади з метою спільного відпрацювання практичних дій органів місцевої влади та спеціалізованих служб цивільного захисту щодо евакуації населення в разі аварії на АЕС.

На Дніпропетровщині відбулися тренування з евакуації людей у разі аварії на АЕС / Фото: ДСНС

Відповідно до плану, рятувальники розгорнули пункт спеціальної обробки техніки і пункт санітарної обробки громадян у випадку радіаційного забруднення.

Розпочалися навчання з практики, зокрема з удосконалення навичок роботи з приладами радіаційного контролю, порядку знезараження евакуйованих громадян, техніки, особового складу та спорядження.

Читайте також: росія готує в Україні гуманітарну кризу, під загрозою АЕС - розвідка

Участь у тренуваннях брали співробітники Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області та одного з відділень Нікопольського районного управління поліції, медичні працівники Покровської міської територіальної громади і працівники інших спеціалізованих служб цивільного захисту.

Наголошується, що подібні навчання дозволяють покращити набуті знання і навички, а також вдосконалити взаємодію між спеціалізованими службами цивільного захисту.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, російські загарбники готують чергові обстріли Запорізької АЕС і планують створити гуманітарну кризу в Україні напередодні зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-