Коригувальниця вогню отримала 12 років в'язниці - здавала позиції ЗСУ у Лисичанську

Коригувальниця вогню отримала 12 років в'язниці - здавала позиції ЗСУ у Лисичанську

Укрінформ
У Луганській області до 12 років позбавлення волі засудили коригувальницю ворожого вогню по позиціях Збройних сил України у Лисичанську.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що прокурори у суді довели, що з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну жителька Лисичанська передавала ворогу координати розташування у місті військовослужбовців та техніки ЗСУ.

«Також вона повідомляла про наслідки роботи російської артилерії та фотографувала руйнування інфраструктури після «прильотів». Ці відомості інформаторка пересилала через месенджер з особистого мобільного телефону», - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що після того, як жінка передавала «цілі», армія держави-агресора масовано обстрілювала позиції українських військових.

Також засуджена була одним із модераторів телеграм-групи, де обмінювалися розвідданими про дислокацію та пересування ЗСУ на території Луганщини. У ній обговорювалися обстріли Лисичанська та Сєвєродонецька з позначенням адрес та місць влучання снарядів, а отримані відомості модератори надсилали ворогу.

Читайте також: Коригувальник ворожого вогню на Запоріжжі проведе за ґратами 15 років

Жінку затримали на початку квітня. У ході судового розгляду засуджена пояснила, що діяла з ідеологічних мотивів - через негативне ставлення до державної влади України.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Лисичанської окружної прокуратури Луганської області суд визнав жінку винною у колабораціонізмі (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Її засуджено до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, до 8 років ув’язнення засудили жителя Слов’янська, який передавав росіянам дані про місця дислокації Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-