На Донеччині після запровадження обов’язкової евакуації виїхали понад 16 тисяч осіб

На Донеччині після запровадження обов’язкової евакуації виїхали понад 16 тисяч осіб

Укрінформ
На Донеччині з моменту запровадження обов’язкової евакуації населення з території області виїхали вже понад 16 тис. осіб.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«З моменту запровадження обов’язкової евакуації населення з території області (з 2 серпня – ред.) вивезено вже понад 16 тис. осіб, але до моменту запровадження обов’язкової евакуації три чверті населення області фактично були евакуйовані», - сказав очільник області.

Він підтвердив, що так звані евакуаційні комісії у районних та місцевих військових адміністраціях беруть відповідні розписки у тих людей, які відмовляються від евакуації. За словами Кириленка, насамперед це стосується багатодітних сімей, дітей-сиріт, які перебувають під опікою дорослих.

Читайте також: Україна не проводить фільтрацію на деокупованих територіяхголова Донецької ОВА

«У першу чергу, повторюю, це стосується багатодітних сімей, де є неповнолітні діти, щоб батьки чітко розуміли свою відповідальність за ту небезпеку, на яку вони наражають всіх членів своєї сім’ї, і в першу чергу дітей, залишаючись в прифронтових населених пунктах і перебуваючи під постійними обстрілами», - пояснив він.

Як повідомлялося, Донецька область постійно обстрілюється, у регіоні немає газопостачання та постійні проблеми з водою.

Читайте також: За добу загарбники убили п’ятьох цивільних на Донеччині

З території області, на якій на момент повномасштабного вторгнення проживало 1 млн 670 тис. населення виїхало понад 1 млн 200 тис. людей. Зараз в області залишається 340-350 тис. мешканців. До осінньо-зимового періоду в регіоні має залишитися не більш ніж 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, бо саме таку максимальну кількість людей можна буде обігріти взимку в області, що залишилась без газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-