Псевдоректорка у Херсоні після замаху знаходиться у лікарні

Псевдоректорка у Херсоні після замаху знаходиться у лікарні

Укрінформ
У Херсоні скоєно замах на самопроголошеного «ректора» університету - колаборантку Тетяну Томіліну, є інформація, що вона поранена.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Всіх, хто агітує за росію і пішов на співпрацю з окупантами — чекає доля або Томіліної, або харківських колаборантів…», - написав депутат облради.

Як прокоментував Хлань в ефірі «5 каналу», є інформація, що Томіліна знаходиться у лікарні.

За словами депутата облради, Томіліна - пропагандистка, вона самопроголошений ректор «університету», що був створений на базі будівель Херсонського державного університету. Хлань також зазначив, що росіяни заманювали в «університет» стипендіями, проте таких охочих «навчатися» було не дуже багато – загарбникам довелося навіть продовжити процес набору до 15 жовтня.

Читайте також: російський пропагандист очолив «кафедру журналістики» в Херсоні

Як інформує херсонське видання «Мост», в Херсоні 12 вересня було скоєно замах на призначеного росією «ректора» Херсонського державного університету Тетяну Томіліну.

«За даними російських державних агентств, у під'їзді будинку, де мешкає Томіліна, спрацював саморобний вибуховий пристрій. Надходять суперечливі дані про стан «чиновниці», - йдеться у повідомленні. Зазначається, що вона зазнала поранень, а чоловік, який її супроводжував, ймовірно, її охоронець – загинув.

Перевірити ці повідомлення неможливо.

Раніше Томіліна обіймала посаду директора академічного ліцею імені Мішукова при Херсонському державному університеті. Її було звільнено з посади за проросійські погляди. У серпні 2022 року Томіліній повідомили про підозру у державній зраді, повідомляли українські ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня колаборантки Тетяна Томіліна та Тетяна Кузьміч разом з озброєними військовими рф вдерлися до Херсонського держуніверситету (ХДУ). Ректор університету Олександр Співаковський закликав співробітників вишу, які перебувають на тимчасово захопленій території, не йти на співпрацю з ворогом. Він запевнив, що будуть виконані всі фінансові зобов’язання перед тими, хто перебуває у вимушеному простої, та тими, хто працює дистанційно. Наразі центр управління ХДУ тимчасово працює на базі Прикарпатського національного університету.

Ілюстративне фото Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-