На Київщині створили 50 полігонів для відходів руйнації - Міндовкілля

На Київщині створили 50 полігонів для відходів руйнації - Міндовкілля

Укрінформ
У Київській області облаштовано 50 полігонів для зберігання будівельного сміття, що утворилося внаслідок руйнації.

Про це в інтерв’ю виданню «Українська правда. Життя» розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передає Укрінформ.

«Спершу ми повністю проінспектували Київ і Київську область. Зробили робочу Google-карту, щоб розуміти, де що знаходиться, кожна локація, фото; провели відповідні наради з мерами, з головами об’єднаних громад. Обласна адміністрація уже утворила 50 локацій, куди тепер централізовано звозять відходи руйнації. Далі їх сортують, щоб у подальшому переробити. Сміття будуть подрібнювати, щоб його можна було повторно використати під час відновлення доріг, будівництва тимчасових переходів, переїздів тощо», — розповів міністр.

За його словами, упорядкування питань поводження з відходами руйнації — наразі одне з ключових для міністерства.

Читайте також: Росіяни завдали збитків українському довкіллю на майже трильйон гривень – Стрілець

Утворені полігони наразі не вирішують проблем повністю, проте значні обсяги відходів уже використовуються, зокрема, будівельними компаніями.

«Спочатку ми думали, що для того, аби впоратися з відходами руйнації, потрібна велика кількість бюджетних і грантових коштів. Але сьогодні утворені купи відходів вже беруть і повторно використовують будівельники або ті, кому потрібно. Це не вирішує проблему повністю, бо залишаються небезпечні відходи, але їх значно менше, і на них ми вже точно можемо знайти ресурс для того, щоб утилізувати екологічно безпечним методом», — зазначив Стрілець.

Читайте також: Через повномасштабну війну майже третина території України потребує розмінування – Міндовкілля

Як повідомлялося, за даними Київської школи економіки, станом на 5 вересня в Україні з початку війни пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 15,3 тис. багатоповерхівок, 115,9 тис. приватних будинків, 412 промислових підприємств, 44 соціальні центри, 1 118 закладів середньої освіти, 1 991 магазин, 593 аптеки, 978 медзакладів, 511 адмінбудівель, 1 153 культурні, спортивні та туристичні обʼєкти.

Фото: Руслан Стрілець, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-