Третій день під українським прапором: у міськраді Ізюма розповіли про ситуацію в місті

Третій день під українським прапором: у міськраді Ізюма розповіли про ситуацію в місті

Укрінформ
У місті Ізюм наразі військові та правоохоронці проводять стабілізаційні заходи, над містом із 10 вересня майорять жовто-блакитні прапори, тому щойно дозволять військові, влада розпочне відновлювальні роботи.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ сказав депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельник.

«10 вересня завдяки ЗСУ над Ізюмом знову замайорів жовто-блакитний прапор України. Зараз ми бачимо відео і фото, що він з’являється на будинках, приміщенні міської ради, на найвищій точці в Харківській області – горі Крем’янець, 218 метрів над рівнем моря. А також ми бачимо, як наші ізюмчани виходять, загорнуті прапорами, з радістю до наших військових, вітають їх, дякують і хочуть їх чимось пригостити, щоб подякувати за звільнення з полону. Зараз ще в Ізюмі відбуваються стабілізаційні заходи, які проводять Збройні сили, СБУ, інші правоохоронні органи для того, щоб Генштаб уже офіційно зміг повідомити цю добру новину, на яку ми так довго чекали», - сказав Стрельник.

Міська влада Ізюма, яка весь час перебувала в Харківській області, чекає, коли військові та правоохоронці здійснять першочергові заходи та дозволять повернутися в місто. Підготовка до зими – першочерговий і дуже складний виклик через масштабні руйнування.

Читайте також: В Ізюмі російські військові кинули арсенали боєприпасів

«Більш ніж 80% всієї інфраструктури в місті зруйновано, це й приватні та багатоквартирні будинки, комунальні та промислові підприємства. Місто зруйноване, і найстрашніше, що попереду зима. Система опалення, якою користувалася більшість мешканців, зруйнована. Ці питанні, ці виклики будуть стояти перед міською владою, обласною військовою адміністрацією, і ми сподіваюся, що державна влада буде допомагати. Зараз треба швидко провести всі експертизи, проєктно-кошторисні роботи та розпочати відновлення міста», - сказав Стрельник.

Читайте також: Призначений загарбниками «мер» Ізюма втік із міста ще до наступу

Як повідомлялося, Ізюм загарбники заблокували на початку березня. З 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіаудари, вся інфраструктура міста знищена. Із 2 квітня місто було повністю захоплене.

Від початку вересня на Харківщині звільнено, за офіційними даними Генштабу, більше 40 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-