На Донеччині ще залишаються до 350 тисяч мирних жителів

На Донеччині ще залишаються до 350 тисяч мирних жителів

Укрінформ
З-під обстрілів на Донеччині від початку повномасштабної війни евакуювались понад 1 млн 200 тисяч людей. Наразі ще залишаються 340-350 тисяч людей.

Про це під час брифінгу повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«З території області, де на момент повномасштабного вторгнення рф постійно проживали 1 млн 670 тисяч людей, евакуйовано понад 1 млн 200 тисяч людей. За нашими підрахунками, в області залишається 350-340 тисяч населення», - зазначив Кириленко.

Читайте також: росіяни накрили «Ураганами» з касетними боєприпасами громаду на Донеччині

За його інформацією, люди перед початком холодів повертаються додому, щоб взяти теплі речі, доглянути будинок і вже потім виїхати в безпечні міста.

Кириленко висловив подяку уряду та віцепрем'єр-міністру — міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірині Верещук за організацію обов’язкової евакуації, яка розпочалась на Донеччині 2 серпня. Відтоді з Донеччини евакуювали більше 15 тисяч людей. Одна із областей, яка прийняла переселенців, - Кіровоградщина.

Кириленко зауважив, що від жителів для евакуації потрібні лише згода та розуміння, що цей процес рятує їхнє здоров’я та життя.

Читайте також: За добу росіяни вбили 10 мирних жителів Донеччини

Також голова ОВА зазначив, що на Донеччині офіційно зафіксовано загибель 831 особи, ще 2072 людини зазнали поранення. Втім, кількість жертв у Маріуполі та Волновасі, як сказав Кириленко, наразі неможливо визначити, і не виключив, що загиблих може бути десятки тисяч. Усіх їх можливо буде ідентифікувати лише після деокупації Донеччини, додав він.

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. У регіоні вже давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах - і водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-