росіяни накрили «Ураганами» з касетними боєприпасами громаду на Донеччині

росіяни накрили «Ураганами» з касетними боєприпасами громаду на Донеччині

Фото
Укрінформ
росіяни сьогодні вранці здійснили масований артобстріл центру Авдіївки, а в Очеретинській громаді застосували «Урагани» з касетними боєприпасами.

Про це в Телеграмі повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Укірнформ.

"В Авдіївці ніч минула відносно спокійно, однак під ранок — масований артобстріл центру міста. В Очеретинській громаді росіяни зранку застосували Урагани з касетними боєприпасами. За попередньою інформацією — без жертв", - написав він.

Читайте також: Ворог за добу п’ять разів обстріляв «Іскандерами» Покровськ, є загиблі

За словами голови ОВА, Краматорськ вночі зазнав ракетного обстрілу — влучили в промислову зону.

"Також на території району обстріляли Рай-Олександрівку — снаряд впав поруч зі школою. Пошкоджено вікна у школі та прилеглих будинках, однак без постраждалих", - сказав він.

Також, за словами Кириленка, під артилерійський обстріл знову потрапив Бахмут.

"За попередньою інформацією, без жертв, однак є багато руйнувань: пошкоджено дитсадок, ТРЦ та 8 багатоповерхівок. Також пошкоджено 2 будинки в Опитному, а в Соледарі 1 людина дістала поранення", - зазначив він.

Читайте також: За добу росіяни вбили 10 мирних жителів Донеччини

Своєю чергою Національна поліція за минулу добу задокументувала 24 обстріли Донеччини, найбільше постраждав Покровськ. Пошкоджено 55 об'єктів інфраструктури, є загиблі.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Масовим ударам піддалося м. Покровськ – зафіксовано 5 ракетних ударів. Також під вогнем ворога опинилися м. Бахмут, м. Авдіївка, м. Краматорськ, м. Соледар, м. Красногорівка, м. Миколаївка, м. Слов’янськ, смт Райгородок, с. Нетайлове, с. Новопокровське, с. Павлівка, с. Соловйове", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для ударів рф застосувала РСЗВ «Ураган», артилерію, ракети "Іскандер-М", а також здійснила авіаудар ракетою Х-59. Унаслідок атаки є поранені та загиблі серед мирних жителів. Заразом відомство повідомляє про пошкодження 55 об'єктів соціальної інфраструктури, зокрема, гуртожитків, лікарень, житлових будинків.

Нацполіція зазначає, що за матеріалами відкрито кримінальні провадження за ст.438 ККУ (Порушення законів та звичаїв війни).

Також повідомляється, що за допомогою поліції евакуйовано ще 228 людей, з початку обов’язкової евакуації – 15 735 осіб, серед них 2637 – дітей, 701 – людина з інвалідністю.

Як повідомлялося, у Донецькій області за минулу добу, 10 вересня, внаслідок обстрілів 10 людей загинули і 19 дістали поранення. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-