Необхідно збільшити пропускну здатність ПП «Лужанка – Берегшурань» – Закарпатська ОВА

Необхідно збільшити пропускну здатність ПП «Лужанка – Берегшурань» – Закарпатська ОВА

Укрінформ
Через блокування українських портів потік вантажів перемістився на західні кордони країни, зменшити черги, що тут утворюються, дозволить збільшення пропускної здатності пункту пропуску «Лужанка – Берегшурань».

Про це повідомив у Телеграмі голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита, передає Укрінформ.

Як зазначається, через блокування українських портів російським агресором та труднощі з вивозом сільськогосподарської продукції морем, потік вантажів перемістився на західні кордони країни, через які здійснюється транспортування.

У зв'язку зі збільшенням потоку утворилися довжелезні черги також і на Закарпатті. Краяни можуть спостерігати їх в Ужгородському та Берегівському районах, написав голова ОВА.

«Для розв'язання цього нагального питання ми ініціювали зустріч між ОВА, заступником міністра інфраструктури України Мустафою Найємом і заступником державного секретаря з питань розвитку прикордонної економіки міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Кіш-Парціу, яка відбудеться у вівторок, 13 вересня, на Закарпатті», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на порядку денному – можливості збільшення пропускної здатності ПП «Лужанка – Берегшурань» для вантажних транспортних засобів загальною вагою до 40 тонн. Це дозволить частково розвантажити інші пункти пропуску та зменшити черги, інформують в ОВА.

Читайте також: Польські служби у посиленому режимі оформлюють вантажівки на кордоні з Україною

Як повідомляв Укрінформ, пункт пропуску «Краківець-Корчова» з 9 вересня пропускає окремими смугами порожні вантажівки з України до Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-