Українські міста відзначають річниці заснування

Українські міста відзначають річниці заснування

Фото, відео
Укрінформ
Кілька українських міст сьогодні, 10 вересня, відзначають річниці свого заснування. Дні міста проходять у Дніпрі, Миколаєві, Луцьку та інших населених пунктах.

Зокрема, Миколаїв з його днем привітав Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм міської ради.

"Ваша стійкість та сміливість стали прикладом для світу. Ваша боротьба - це також і наша боротьба, бо ми поділяємо ті самі фундаментальні цінності. Воля, свобода, демократія та права людини. Ось що нас об’єднує. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти відбудувати ваше місто. Робота вже почалась. Коли агресор буде переможений, ваше місто розквітне знов. Миколаїв знову відповідатиме своєму гордому девізу - міста на хвилях", - зазначив посол.

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім із цього приводу виклав відео і написав: "Миколаїв, ти - Герой! Ти вистояв!"

У Дніпрі на День міста влаштували весілля в українському стилі, а також традиційно били посуд на щастя. Цю акцію тут проводять вже кілька років, зазначили в пресслужбі міськради. Всі охочі обирали собі тарілку та писали на ній свої найзаповітніші бажання, або ж навпаки, те, з чим би вони хотіли попрощатись. У такий спосіб учасники заходу підіймали настрій та знімали стрес. Загалом було розбито понад 1000 тарілок.

Крім того, на центральній площі понад пів сотні дітей розмальовували Петриківським розписом та трафаретними малюнками дев’ять протитанкових «їжаків». Металеві конструкції привезли до середмістя з різних районів. Митцям - від 7 до 14 років. Дітям допомагали викладачі творчих гуртків. За словами міського голови Дніпра Бориса Філатова, шість «їжаків» продадуть з аукціону на потреби ЗСУ.

У Дніпрі в День міста понад пів сотні дітей розмальовували дев’ять протитанкових «їжаків» / Фото: Микола Мякшиков, Укрінформ

А школа сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура відкрила атмосферний мистецький провулок «Dnipro Art Street». Потрапити та подивитися на красу можна з площі Героїв Майдану (ліва сторона будівлі WorkUA) або з площі Троїцької.

У Луцьку ж, який відзначав свій 937-ий День народження, відбувся велопробіг у вишиванках. Аби підтримати військових, з патріотичною символікою учасники, серед яких було чимало дітей, проїхали маршрутом тролейбуса № 15. По завершенні заїзду вишикувалися на Театральному майдані, утворивши гасло “Я люблю ЗСУ!”

А Зеленодольськ Дніпропетровської області відзначав свій 61-й день народження без гучних урочистостей.

"Місто, народжене у 1961 році, відзначає свою 61 річницю незвично. Сьогодні на центральній площі не лунатиме музика. Не буде гучних концертів, спортивних змагань та веселих дитячих локацій. Адже сьомий місяць на кордонах нашого міста тривають бойові дії. Зеленодольськ став форпостом Дніпропетровщини, щитом, який надійно захищає кордони і береже життя мирних жителів громади, району, області, України", - написав у Телеграмі міський голова Дмитро Невеселий.

Уже за кілька годин після цього росіяни обстріляли місто з "Ураганів", влучивши у промислове підприємство.

Фото: dniprorada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-