Загарбники відмовились від псевдореферендуму 11 вересня у Мелітополі – мер

Загарбники відмовились від псевдореферендуму 11 вересня у Мелітополі – мер

Укрінформ
Окупанти побачили, що менш як 10% населення тимчасово окупованого Мелітополя згодні брати участь у псевдореферендумі, тому його проведення перенесено на кілька місяців.

Про це під час брифінгу в Медіа Центрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Весь світ чув, що 11 вересня в “єдиний день голосування” рашисти будуть проводити фейковий референдум на території Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей. Цього не вдалося. Референдуму не буде”, - сказав Федоров.

Читайте також: В Енергодарі загарбники перенесли «референдум» на листопад

Він нагадав, що окупанти намагалися провести його наприкінці серпня. Для цього було організовано поквартирне опитування, аби зрозуміти, яка підтримка російської федерації є з боку цивільного населення.

“Сьогодні вони чітко побачили, що є менше ніж 10%, які взагалі погодилися приймати участь в цьому фейковому референдумі... Сьогодні вони перенесли цей фейк (псевдореферендум - ред.) на кілька місяців”, - додав Федоров.

Читайте також: Загарбники вже хочуть провести «референдум» у Маріуполі 4 листопада

Як повідомлялось, в Мелітополі було знищено два штаби: перший - штаб “єдиної росії”, який проводив підготовку до фейкового референдуму і другий - штаб, який розміщувався в загальноосвітній школі. Також днями було знищено будівлі трьох колаборантів, які були учасниками виборчого процесу та керівниками фейкових структур, комунальних підприємств. Мова йде про директора Водоканалу, колишню квартальну, яку звільнили в 2020 році за проросійські погляди, та членкиню комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-