У Маріуполі загарбники відсвяткували «річницю звільнення Донецька від фашистів»

У Маріуполі загарбники відсвяткували «річницю звільнення Донецька від фашистів»

Фото, відео
Укрінформ
У Маріуполі загарбники в радянських традиціях святкували річницю звільнення Донецька від фашистів - з гімном срср, "ветеранами" і новими "піонерами".

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Все по класиці. Неопіонерія путінюгенду. Гауляйтери. Військові окупанти радянського союзу та сучасності", - написав радник мера.

Він назвав дійство "необільшовицьким фашизмом росії у максимальній точці пропагандистського маразму" і висловив здивування, що в ньому не брав участі призначений окупантами "мер" міста Іващенко.

Читайте також: Маріупольців закликають покинути місто, щоб ворог не використовував їх як «живий щит»

Також, повідомляє Андрющенко, "з пафосом та танцями" відкрили монумент на Савур-Могилі.

"Переможці. До того вони перемогли водопостачання, електропостачання та газопостачання всієї Донецької області. Тепер, на фоні похолодання, добивають до “перемоги” теплопостачання", - з гіркотою підсумував радник міського голови.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Читайте також: У маріупольському транспорті увімкнули український ролик про місто

На кургані Савур-Могила та навколо нього влітку 2014 р. точилися запеклі бої між українськими військовими та проросійськими бойовиками. Тоді обстрілами та авіаударами з боку російських сил було зруйновано меморіальний комплекс - фігуру радянського солдата, стелу тощо. Пізніше біля Савур-Могили були знайдені тіла українських захисників, яких вороги взяли в полон і жорстоко закатували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-