У Мелітополі арештовуватимуть майно колаборантів, які допомагають готувати «референдум»

У Мелітополі арештовуватимуть майно колаборантів, які допомагають готувати «референдум»

Укрінформ
На позачерговій 20-й сесії Мелітопольської міської ради 8 вересня депутати прийняли рішення, що будуть заарештовувати майно всіх, хто має причетність до організації псевдореферендуму.

Про це в Телеграмі повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Рішення жорстке, але справедливе. Будинки, квартири, дачі, земельні ділянки та автомобілі тих, хто займається підготовкою до псевдореферендуму, будуть заарештовані. Це стосується всіх: як агітаторів і членів фейкових виборчкомів, так і гауляйтерів", - написав він.

При виконкомі міської ради вже створено координаційний штаб, в якому акумулюється інформація про всіх учасників псевдореферендуму.

Читайте також: У Мелітополі підірвали штаб «єдіной росії», де йшла підготовка до псевдореферендуму

Списки осіб, які співпрацюють із загарбниками, направлятимуть до центральних органів влади, щоб запроваджувати щодо них спеціальні економічні санкції згідно із Законом «Про санкції».

Федоров додав, що особи, які сприяють проведенню псевдореферендуму, обов'язково будуть притягнуті й до кримінальної відповідальності згідно зі статтею Кримінального кодексу про колабораціонізм.

Сьогодні ж на сесії 24 депутати та міський голова одноголосно достроково припинили повноваження семи депутатів, які за шість із половиною місяців повномасштабної війни та окупації Мелітополя особливо відзначились перед кремлівським тираном. У списку зрадників: Галина Данильченко, Андрій Хрущ, Тарас Генов, Андрій Румянцев, Олександр Фалько, Сергій Золотарьов, Дмитро Трухін.

Читайте також: Загарбники вже хочуть провести «референдум» у Маріуполі 4 листопада

Мелітополь перебуває під контролем військ рф від 25 лютого. Окупанти одразу ж стали займатися так званим референдумом, де має розглядатися питання приєднання регіону до росії. Проте його дату вже декілька разів переносили через спротив місцевих мешканців, які підірвали декілька штабів «єдіной росії». Зокрема, 7 вересня вибухнув штаб у будівлі Нової пошти по вулиці Ломоносова, яку захопили окупанти.

Як повідомляв Укрінформ, голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко наголошує, що будь-які псевдореферендуми російських загарбників на тимчасово захоплених територіях України є незаконними, та закликає застосувати санкції проти осіб, причетних до їх організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-