Черги та штовханина на зупинках: у Маріуполі не вистачає завезених із рф автобусів

Черги та штовханина на зупинках: у Маріуполі не вистачає завезених із рф автобусів

Фото, відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі завезених старих автобусів з росії в місті критично не вистачає, тому на зупинках наразі черги та штовханина. Власний міській транспорт Маріуполя загарбники обстрілами знищили майже зовсім.

Про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Така штовханина відбувається на маріупольських зупинках, щоб потрапити до транспорту. Завезених старих автобусів з росії в окупованому місті критично не вистачає», - йдеться у дописі.

У міськраді нагадали, що загарбники цілеспрямовано знищили у Маріуполі весь громадський транспорт, який був закуплений за останні п’ять років.

«Близько 90% (громадського транспорту – ред.) не підлягає ремонту. На фото можна побачити знищене депо з трамваями. На відновлення того рівня, що був, необхідні сотні мільйонів інвестицій та до 3-х років роботи. Окупанти повернули Маріуполь у розвитку десь у 90-ті роки...», - зазначили у міській раді та опублікували відповідні фотографії.

Читайте також: Маріупольців закликають покинути місто, щоб ворог не використовував їх як «живий щит»

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Жителям загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста». Містяни чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України.

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-