Заступниці голови створеної загарбниками «Херсонської ВЦА» оголосили підозру

Заступниці голови створеної загарбниками «Херсонської ВЦА» оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру в колабораціонізмі мешканці Донецької області, призначеній російськими загарбниками «заступницею голови Херсонської військово-цивільної адміністрації».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури мешканці Донецької області заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, під час перебування на тимчасово захопленій території Херсонської області підозрювана добровільно погодилася на пропозицію загарбників і стала так званою заступницею голови «військово-цивільної адміністрації Херсонської області». На цій «посаді» жінка виконує функції у сфері цифровізації та соціальної політики.

Читайте також: російський пропагандист очолив «кафедру журналістики» в Херсоні

Установлено, що зловмисниця забезпечувала запуск російських радіостанцій і мобільних операторів, відкриття «нових» відділень пенсійного фонду та пошти, а також центру зайнятості для залучення місцевого населення до роботи під прапором російської федерації.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня підозру в колабораціонізмі оголосили громадянину, який у Херсонській області очолив незаконно створену загарбниками «інспекцію сільгоспнагляду».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-