Вибух на виставці у Чернігові: суд відправив одного з підозрюваних під арешт

Вибух на виставці у Чернігові: суд відправив одного з підозрюваних під арешт

Фото
Укрінформ
У Деснянському райсуді Чернігова обрали запобіжний захід одному із затриманих у справі про травмування людей 3 вересня. Суд призначив йому тримання під вартою протягом 60 діб з правом внесення застави у розмірі 416 тисяч гривень.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

Обвинувачений - командир кулеметного відділення взводу військової частини, військовослужбовці якої, за версією слідства, привезли зброю на ярмарок 3 вересня.

Його звинувачують у порушенні вимог інструкції про організацію обліку й зберігання стрілецької зброї та боєприпасів.

"Діючи неупереджено зі злочинною недбалістю, 03.09.2022 року не проконтролював, яку саме зброю та боєприпаси військовослужбовцями вказаної військової частини надано на демонстрацію цивільному населенню, не вжив заходів щодо недопущення демонстрації військовослужбовцями вказаної військової частини на масовому заході в парковій зоні РПГ-26, яка у військовій частині не обліковується й за військовослужбовцями вказаної частини не закріплена", - зазначає сторона обвинувачення.

Адвокат підозрюваного Олег Костюк у свою чергу зауважив, що РПГ-26, який, за версією слідства, здетонував, не був на балансі військової частини, зараз невідомо, яким чином цей боєприпас міг потрапити на демонстраційний стіл на ярмарку. З його слів, слідство це не встановило. Він додав, що його підзахисний не був присутнім під час здійснення пострілу, тож не міг йому запобігти.

За словами адвоката, після того, як сторона захисту ознайомиться з рішенням суду, подаватимуть на апеляцію.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок детонування одного з боєприпасів, що сталося 3 вересня у Чернігові під час благодійного ярмарку, травмувалися восьмеро дітей (віком від 2 до 12 років), двоє з яких перебувають у дитячій лікарні, шестеро дорослих цивільних та один військовий, який нині у військовому шпиталі.

За інформацією ДБР, військовослужбовцям повідомили про підозру у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам (ч.2 ст. 414 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Фото: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-